用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 **加油, 我地改為後補中獎區*17-18 K1 暫時全waiting 揮 ...
樓主: TRUBIMA
go

**加油, 我地改為後補中獎區*17-18 K1 暫時全waiting 揮手區  

旺角卡門 發表於 16-12-29 21:52
我住新界西,都係超大b,阿囡水平應付面試卓卓有餘,但幾間港島龍校都係waiting,我都估地址有間,但最心儀 ...

我都諗住入到邊間好就搬,我勁後悔! 應該一早搬!

我勁後悔中~

nixphoenix 發表於 16-12-22 13:55
有機會
我住新界
但諗住入到都可以搬嘛(emoji)

我都係

引用:Quote:旺角卡門+發表於+16-12-29+21:52+ 我

原帖由 alanjordan 於 16-12-29 發表
最心儀嗰間係interview即場問你定call waiting問你呀?
佢即場問㗎,阿囡果日表現好好,好好彩老師睇到地址即場問我地住好遠喎,我話會搬。

我估冇即時睇到地址嘅學校,如果老師pass左個interview入圍再比主任或校長揀,到後尾可能sort out番做waiting或reject。

回覆樓主:

我終於等齊晒d結果,10月細b, in 四間兩offer,  兩waiting, 發覺大部分家長都將收生諗得複雜左,其實學校可能只係"做生意", 要睇盤數,所以邊個可以早d比錢交學費,佢就收邊個,係咁簡單 (我唔咁講所有學校都係咁,咁岩我有offer果兩間都好可能係睇錢份上,所以收左)

回覆樓主:

btw我in果四間都唔係名校龍校,所以唔知同一個道理 apply落去work唔work