用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 **加油, 我地改為後補中獎區*17-18 K1 暫時全waiting 揮 ...
go

**加油, 我地改為後補中獎區*17-18 K1 暫時全waiting 揮手區  

2016/12/23 更新
好開心呀, 岩岩最中怡既學校打黎話後補收左呀...超激動!!
加油呀大家, 我地要改為後補中獎區, GOOD LUCK

mandy_ng207  恭喜!  發表於 16-12-24 21:03

2 waiting, 1 reject, no offer yet

寫求位信!我都系得一間有offer,都唔系好中意,我都寫左比心儀嘅,希望有機會被call 中 。

初初見人地有3幾間揀, 會諗自己小朋友係咪咁差呢, 有d唔開心, 但而家會咁諗, 可能好多人都係大包圍, 好多間都係收晒同一批最top..自己小朋友唔係差, 只係佢地更好...希望大家最後都有心水學校收啦, 雖知一定有得讀, 但真係唔想去左一間, 自己好唔中意又唔就腳既

TRUBIMA 發表於 16-12-9 11:26
初初見人地有3幾間揀, 會諗自己小朋友係咪咁差呢, 有d唔開心, 但而家會咁諗, 可能好多人都係大包圍, 好多間 ...

可能你心儀的會call waiting呢! 我係將軍澳報左六間, 自問阿女面試十分理想, 現時有1間offer, 1間reject, 2間reject, 仲有2間未知 (1間多數waiting, 因為見到5/12已有媽媽收到offer, 另一間而家讀緊N)

2waiting ,3 reject
好唔開心!

我都4間waiting

小朋友表現中規中矩,唔係全部答啱,不過都肯答同跟指示做,結果都係全waiting...

剛剛報左間新校叫做肯收,就算唔係咁鍾意可能都要讀住先,如果唔係無書讀...

回覆 helimonster 的帖子

我都係,得一間offer,其他係waiting&reject

chuchu2014 發表於 16-12-9 11:57
可能你心儀的會call waiting呢! 我係將軍澳報左六間, 自問阿女面試十分理想, 現時有1間offer, 1間reject,  ...
恭喜你, 有一間OFFER 同讀緊果間, 到時有CALL WAITING 你可以揀一間岩佢既...我仲有2間等派, 收WAITING 收到麻木

Wklucky 發表於 16-12-9 12:13
回覆 helimonster 的帖子

我都係,得一間offer,其他係waiting&reject
一間都好過我呀

no offer on hand now

2 waiting 1 rejected

有冇全reject區

archinma 發表於 16-12-9 12:28
有冇全reject區
真的嗎?? 不如睇下有冇D全年報名, 試下..因為冇得等CALL WAITING 就只有等1月註冊剩如果D

TRUBIMA 發表於 16-12-9 11:26
初初見人地有3幾間揀, 會諗自己小朋友係咪咁差呢, 有d唔開心, 但而家會咁諗, 可能好多人都係大包圍, 好多間 ...
我好有同感、認同! 今星期收幾封 waiting 真係好灰,但後來老公同我分析學校收更好係正常,唔代表自己小朋友咁差,依間有一間 offer 已經好滿意,學校算同區都唔錯 希望大家都有好消息,加油呀!!!

yeeyee0112 發表於 16-12-9 12:38
我好有同感、認同! 今星期收幾封 waiting 真係好灰,但後來老公同我分析學校收更好係正常,唔代表自己小朋 ...
恭喜你呀,,,,我還是只有等

引用:Quote:TRUBIMA+發表於+16-12-9+11:26+初初

原帖由 yeeyee0112 於 16-12-09 發表
我好有同感、認同! 今星期收幾封 waiting 真係好灰,但後來老公同我分析學校收更好係正常,唔代表自己小朋 ...
弊在有人話表現麻麻、靠关係就有offer……个心好唔舒服!

TRUBIMA 發表於 16-12-9 12:40
恭喜你呀,,,,我還是只有等
寫定求位信去 waiting 果 d 學校,希望有機會,加油呀!

yaubb2014 發表於 16-12-9 12:42
弊在有人話表現麻麻、靠关係就有offer……个心好唔舒服!
明白! 見到有人話表現一般抱住面試都收,真係唔知咩準則,但唯有同自己講小朋友同學校無綠份啦!
睇開 d ,總有好消息!