用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 York 其實係咪in 親都收架?冇聽過waiting /reject 咁既 ...
go

York 其實係咪in 親都收架?冇聽過waiting /reject 咁既  

今日收到York am offer ,好似唔覺有reject / waiting 咁,唔知係咪個個都收呢?

如果其他心水都唔收,應該揀York 定邨校好呢?
用家們可否分享下York 雜費校車費幾錢?

回覆:York 其實係咪in 親都收架?冇聽過waiting /reject 咁既

睇你自己經濟能力,其實好多人未必負擔得來。如果錢不是問題,我會揀york.

delldell888  如果錢唔係問題,先唔會揀york.  好多更好選擇  發表於 16-12-19 10:47

回覆:York 其實係咪in 親都收架?冇聽過waiting /reject 咁既

其實係咪人人都收唔係重點 ,重點york係咪真係教得好, 學生係咪返得開心,升小一結果如何等

vpo0615  Agree.  發表於 16-12-9 16:45

回覆樓主:

無錯,York 係私校,校舍大,加上貴,自然多位。 重點係你 buy 唔 buy 間學校既教
學。 事實佢教出黎既小朋友英文水平十分之高,考私小較有保證過讀村校。
如果想玩大抽獎,就揀村校,如想考直資,私小,錢唔係問題,就1定揀 york.

york 班數比其他學校多 所以收生自然多 間間學校都有自己賣點
睇家長要咩 so far 大囡今年k3 我地一班家長都覺得冇選擇錯
英文水平真係超班 好像中文就一定唔夠kv水平  點都好 搵間週合小朋友

mable0901 發表於 16-12-9 09:38
york 班數比其他學校多 所以收生自然多 間間學校都有自己賣點
睇家長要咩 so far 大囡今年k3 我地一班家長 ...

謝謝各位回覆!

我都係睇中佢英文水平先會考慮佢,但聽講雜費貴到不得了,係唔係?可否分享除學費嗰5千幾蚊,雜費點收法?謝謝

雜費自由選擇買唔買 我都有自己係教協買 好多野都係唔使買 有野可以重覆用

我係用家
學費原本$7xxx, 因為有舊生捐錢, 所以$6,200 一個月
茶點+雜費參不多800-900一個月

請問如果 York 同St CAT, 兩間點選好?

junnieip 發表於 16-12-9 09:05
無錯,York 係私校,校舍大,加上貴,自然多位。 重點係你 buy 唔 buy 間學校既教
學。 事實佢教出黎既小朋 ...

甚至小一結果比所謂名幼的LH好

confidence  請問哪兒有數據可參考?謝謝!  發表於 16-12-14 00:02

ANNA5 發表於 16-12-9 11:23
我係用家
學費原本$7xxx, 因為有舊生捐錢, 所以$6,200 一個月
茶點+雜費參不多800-900一個月 ...

其實如果本身婆婆湊,佢唔識英文,小朋友讀York 英文會唔會跟唔上架

佢係貴學費,但俾到野你,又會幫你去考試,平均分數亦好好,俾你有渣拿咁去考好學校,又有公開入小一結果.所以負擔得起一定係YORK

相反SC 只係名氣大,從來亦唔公開升小數據.

futurecheung 發表於 16-12-9 11:38
其實如果本身婆婆湊,佢唔識英文,小朋友讀York 英文會唔會跟唔上架
如果平時無人同佢講,唔係更加要返學要多D英文語境MA?

futurecheung 發表於 16-12-9 11:38

放學家長一定要跟,york 是谷的

茶點我自備  國際班會貴 主流班 5千多

mable0901 發表於 16-12-9 12:00
茶點我自備  國際班會貴 主流班 5千多

自備茶點可以慳幾多架?

你想帶咩咪帶咩  

7千幾仲要反得2個鐘, 我覺得唔值lor....
師資又唔係特別好.....

我讀係K1 到K3

引用:7千幾仲要反得2個鐘,+我覺得唔值lor....師

原帖由 Gigikelvin 於 16-12-09 發表
7千幾仲要反得2個鐘, 我覺得唔值lor....
師資又唔係特別好.....
你問緊pn定k?K係3個鐘架喎