用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 York 其實係咪in 親都收架?冇聽過waiting /reject 咁既 ...
樓主: futurecheung
go

York 其實係咪in 親都收架?冇聽過waiting /reject 咁既   [複製鏈接]

amyvwong 發表於 17-1-9 21:22
回覆 karatek 的帖子

本人是廿多年前的York 畢業生。york 係相對學劵幼稚園多功課,但九龍塘名幼都是差不 ...

sc唔係好多功課, 日日都好輕鬆。 你20幾年太耐了, 今時今日未必同你當年。

junnieip 發表於 16-12-9 23:33
慳約 hkd400 一個月

請問茶點如果跟學校,係餅乾果汁類小食,定係煮d 湯粉呀麵咁比小朋友?如果是後者我又覺得ok wor ... thanks

agnesogg 發表於 17-1-10 13:23
請問茶點如果跟學校,係餅乾果汁類小食,定係煮d 湯粉呀麵咁比小朋友?如果是後者我又覺得ok wor ... than ...

是有熱食加飲品

junnieip 發表於 17-1-10 13:29
是有熱食加飲品

謝謝~ 咁我覺得都 ok 呀~

agnesogg 發表於 17-1-10 19:16
謝謝~ 咁我覺得都 ok 呀~

熱食唔係日日有,maybe once per week.

mable0901 發表於 16-12-9 09:38
york 班數比其他學校多 所以收生自然多 間間學校都有自己賣點
睇家長要咩 so far 大囡今年k3 我地一班家長 ...

因為本人家沒外藉工人用開廣東話

想問一下你是否有外藉工人和孩子有否join課外劍橋英語?是否這樣因素讓你家K3孩子英文good?

因為我很想了解如果我b現兩歲家用開廣東話,k1比佢入york中英文幼稚園 ,他們能否敎到小孩聽說英文⋯求用家指教

Kanice811 發表於 17-1-13 22:27
因為本人家沒外藉工人用開廣東話

想問一下你是否有外藉工人和孩子有否join課外劍橋英語?是否這樣因素讓 ...

如果要小朋友英文好,去讀ABC Pathway International School。如果係學校跟唔上,學校會唔駛錢俾你小朋友去讀佢既Cambridge, phonic 或iLearn課程。

junnieip 發表於 17-1-3 14:56
fyr.

Thank you so much !
有我個屋苑,解決了我既問題 !
呢個帖都好有用,我決左要報 york 喇 !

Nbs 發表於 17-1-15 10:35
Thank you so much !
有我個屋苑,解決了我既問題 !
呢個帖都好有用,我決左要報 york 喇 !

great!  may pm once you got the offer

konew720 發表於 17-1-15 09:52
如果要小朋友英文好,去讀ABC Pathway International School。如果係學校跟唔上,學校會唔駛錢俾你小朋友 ...

跟不上york 會free比佢學?呢樣又幾好喎!
咁則是對所有york畢業小孩都有點英文程度保証,對嗎?^•^

Kanice811 發表於 17-1-15 10:46
跟不上york 會free比佢學?呢樣又幾好喎!
咁則是對所有york畢業小孩都有點英文程度保証,對嗎?^•^
...

我唔係講緊York 。我講緊ABC Pathway International School.
‹ 上一主題|下一主題