用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 平田救世軍 VS 鑽石山靈糧堂, 你會點選?
樓主: iblues8
go

平田救世軍 VS 鑽石山靈糧堂, 你會點選? [複製鏈接]

pm1202 發表於 16-12-9 22:06
我尋日了解左LLC 雜費真係幾多下,我都猶豫緊揀鑽靈,九靈定又一村好
其實又一村應該比較易至於九靈及鑽靈應該是兩套教學模式
它們不是同一集團的

iblues8 發表於 16-12-10 00:52
其實又一村應該比較易至於九靈及鑽靈應該是兩套教學模式
它們不是同一集團的
...

我知道唔同機構的,所以更要比較清楚邊間好

lamlampig0913 發表於 16-12-8 23:36
我囡而家係平救n班,平救老師超細心,在課堂上發現小朋友有某些問題時會主動同家長溝通學校盡量配合訓練小 ...

平教我仔讀二歲班,k1去左金麗。

回覆樓主:

diamond llc

antheny 發表於 16-12-12 23:50
平教我仔讀二歲班,k1去左金麗。
咁感覚平救點?

iblues8 發表於 16-12-9 12:41
謝謝您的回覆...

其實我都相信平救既老師會比心機教...

我都係平救pm, 但放棄左

Mandyau1224 發表於 16-12-9 14:42
原來平田救世軍都算Happy school, 只知啟思, LLC 係。
請問有冇家長小朋友讀緊平田K1, 可給一些資料。 因聽 ...
我大女讀梗平救k2,老師真係好有愛心,我女勁鍾意返學,有時打風冇得返學,佢都堅持話要返學。我細女都係平救N班,今年去旅行時玩野外定向,去到CHECK POINT 見到D 姐姐,佢都好開心衝埋去大叫「珍姐」(學校姐姐)。
小朋友o既反應係最直接,如果小朋友連姐姐都咁鍾意,我相信佢o係哩間學校入面生活得好開心。
如果要追求學術,平救就未必適合,因為佢d 英文都幾淺,佢有學phonics,但係d 對答就未必識。
佢哋o係K1 時有本小肌肉訓練練習簿,係寫前練習簿,因為我知有d K1已經開始寫字,但平救只係透過練習訓練小肌肉,K2 先開始寫字 (不過都係根據教育局要求)
平救真係冇乜雜費,基本上學費係幾多就幾多,雜費都好似係第一個月比咗之後就唔洗比。

bbklam 發表於 17-1-1 00:53
我大女讀梗平救k2,老師真係好有愛心,我女勁鍾意返學,有時打風冇得返學,佢都堅持話要返學。我細女都係平 ...
多謝你的分享...

但無辦法,平救只係比pm offer,真的不能接受...

‹ 上一主題|下一主題