用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 delete
go

delete [複製鏈接]

係咪無咩可能轉到呢

hppa  why ask again and again?

choose the school that you are comfortable with.  發表於 16-12-8 17:10
   0    0    0    0

回覆 Nomos 的帖子

樓主,其實我見到你無論校舍、校車同上課時間安排都有好多問題.
只可以講選校係有trade off,你priority係認同SC嘅辦學質素,咁可能就要trade off一啲時間同方便性,唔係嘅話本身你美孚都有唔錯嘅私幼可以選擇.

SC K2全世界都返下晝,K3一齊返上晝(offer letter有寫同要簽名),所以你諗清楚係咪真係咁想同需要轉先啦.

adrio  搞笑?利申我孫仔兩年前轉,我識校長唔系深交,這樣的家長,一定唔受歡迎  發表於 16-12-8 17:36
hppa  very well said  發表於 16-12-8 17:10

其實點解要轉,反正K2是pm, K3是am! 我反而果時自選K1 pm因為唔想適應完一年又轉!我覺得連續兩年pm幾好,K3 am又可以開始準備p1 返am!

回覆 99dogdog 的帖子

因小朋友都係返上午n班, 佢係好早起床的人, 放假都唔會太遲起身
怕佢返下午, 無得午睡, 雖然我未知返pm后可否調節到佢
想知返pm班的小朋友是怎样安排時間呢?
如果大d, 可能會比佢學下興趣班, 是否返am較好
唔好意思, 太多問題, 做父母太多擔心了

Nomos 發表於 16-12-8 16:19

因小朋友都係返上午n班, 佢係好早起床的人, 放假都唔會太遲起身

咁佢遲早到K2都要返pm㗎喎!我女pn都係返am, 轉pm冇問題,小孩子好易適應!同學間好多個都係morning person, 平時七、八點起身,有啲會朝早在家附近上興趣班,上完回家休息午餐再返學,夜晚9點前瞓!我女有時返來累會睡個零鐘到七點幾晚飯,之後做功課,家人一齊玩吓!好多到K2已經不再需要午睡!

你小朋友好好喎, 9點前訓, 你們都是好早放工的吧

Nomos 發表於 16-12-8 16:59

你小朋友好好喎, 9點前訓, 你們都是好早放工的吧

我個小朋友唔係9點前(emoji)(emoji)係佢其他早睡早起返下午班的同學!我女10點半左右瞓,第二朝9點幾成10點先起!
‹ 上一主題|下一主題