用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

Kv雜費 [複製鏈接]

如題,想問一下kv家長,除學費外,茶點,書簿費,活動費等大約多少?比其他私幼算貴嗎?

adrio  平  發表於 16-12-9 11:23
   1    0    0    0

szekaming 發表於 16-12-7 15:53
如題,想問一下kv家長,除學費外,茶點,書簿費,活動費等大約多少?比其他私幼算貴嗎? ...

冇茶點費,要自備,冇生日會/活動費,書薄費k1全年幾百,k2全年千幾,實數唔記得了

szekaming 發表於 16-12-7 15:53
如題,想問一下kv家長,除學費外,茶點,書簿費,活動費等大約多少?比其他私幼算貴嗎? ...

k2開學之前交左約6000幾,包括第一個月學費$3950同全年書簿,到而家上學期完都冇交過任何錢,除個個月嘅學費之外,上學期已開左3次生日會,但都冇比任何錢
真心係九龍塘c校中kv真係用心教學唔係講錢嘅學校,我小朋友返學好開心,學到嘢,但做家長都要冇心理準備陪太子讀書(可能係我自己比較緊張),開左學幾個月我覺得自己好似重讀K2咁
你問到kv學費抵比嗎,我會答你抵,今時今日一間咁歷史悠久嘅幼稚園唔洗$4000一個月,仲要同你講一年比10個月學費,去邊搵
但我選擇kv嘅理由唔係因為佢平,而係kv真係教識我小朋友好多學術上嘅嘢,老師有愛心校長都好nice

hppa    發表於 17-3-23 17:03
hppa    發表於 17-1-27 01:44

回覆:Kv雜費

KV 雜費真係好少,而且KV教得小朋友很好,很多野唔駛講n次,自己温書,同埋中、英文根基扎實。我個仔今年小一,讀私小,剛考完試,派埋成績表,全級考第11。平時放學返到屋企自動波做功課,默書、背書和測驗考試都自動波攪掂。同埋我個仔放學冇去補習,只係學琴、普通話和游水!

hppa    發表於 17-3-23 17:03

聽到樓上兩位咁講,我都想同我個仔報考KV, 但我仔5月頭出世是否冇乜機會呢?另外,需要俾佢讀一年pn班先再考,是不是較好?

hppa  do not worry too much. but better take pn if possible  發表於 17-3-27 12:15
hppa  may born is fine. know some children june and july born  發表於 17-3-27 12:14

咁真係以佢個名係好低呀

我都超級想我小朋友可以入到這個學校,不是因為名校,而是真心覺得有成效而且是開心的一家學校,之前打電話給學校工作人員,態度也非常好,請問有媽媽們可以傳授一下如何可以 加大 機會可以入到這個學校呢?
‹ 上一主題|下一主題