用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 14個月入育嬰園好嗎?
樓主: kitty331
go

14個月入育嬰園好嗎? [複製鏈接]

我囡都排左14個月先收到通知今年9月有位, 成18個月大先入園. 最初喊左兩星期左右, 熟識左之後好開心, 其實全日都係食玩瞓, 學自理. 我覺得好過屋企日日睇電視, 就算日日帶出街都無咁多地方去. 父母要返工, 得老人家照顧會辛苦.

育嬰園又有其他小朋友同老師陪, 不過實有機會病 (其實在家都有機會病喇), 病就一定唔好返, 找人BACK UP照顧.

返左育嬰園都唔洗再搵PLAYGROUP上, 都唔錯架, INTERVIEW 幼稚園時都覺得佢定D。 

回覆:14個月入育嬰園好嗎

我大女以前7個月左右去過兩星期,之後放棄咗,因為晚上返到屋企嘔,嘔飯粒,當時佢未食得飯,我問育嬰園,佢地認係餵飯,話可以試,因為唔會分開煮粥俾佢。仲有,我放工接佢,見佢在bb床瞓覺,所有衫褲同我早上返工前送佢去一樣,但我覺得應脫去外套再蓋被,bb會比較舒服。

引用:我大女以前7個月左右去過兩星期,之後放棄

原帖由 Charlie妹 於 16-12-10 發表
我大女以前7個月左右去過兩星期,之後放棄咗,因為晚上返到屋企嘔,嘔飯粒,當時佢未食得飯,我問育嬰園, ...
因為這件事,我辭職,放棄事業,全職照顧女兒。

回覆 kitty331 的帖子

可以呀~一款係'七X多種維他命橙汁鰵魚肝油', 一款係'維特X靈小兒靈芝蜜'。

你可以去'屈臣X'睇左先,覺得啱先好買~

回覆 Charlie妹 的帖子

你囡囡是否都係救世軍?

引用:回覆+Charlie妹+的帖子 你囡囡是否都係救

原帖由 kitty331 於 16-12-13 發表

你囡囡是否都係救世軍?
不是

如果係我, 我都會, 始終育嬰院唔係全部bb 都適合
‹ 上一主題|下一主題