用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 民生reject 揮手區
go

民生reject 揮手區 [複製鏈接]

大家可以交流下衰咩

利申:  Reject. 問數字時玩野, One讀Four, Five讀Two, Three讀Seven.........偏偏唔讀正字

2    0    0    0

回覆樓主:

情景圖 > 明明識swimming係要答walking
成日坐唔定想離座走佬

未入課室前,望住個運動場問阿囡,鍾唔鍾意呢度?喺度返學好唔好?佢答我唔好,可能佢真係唔鍾意

衰明明係"eight"就講"six"...但其實阿女整體算in得幾好既, 不過唔緊要啦,唔收咪唔收lor, hahahahaha!!!

am621 發表於 16-12-6 10:32
大家可以交流下衰咩

利申:  Reject. 問數字時玩野, One讀Four, Five讀Two, Three讀Seven......... ...
Nevermnd...many better schools...

Also this school is tough..especially primary.

archinma 發表於 16-12-6 11:01
衰明明係"eight"就講"six"...但其實阿女整體算in得幾好既, 不過唔緊要啦,唔收咪唔收lor, hahahahaha!!! ...
Agree!! Many better offers will be coming

dreamdream081 發表於 16-12-6 11:03
Agree!! Many better offers will be coming
笑到最後笑得最好,add oil

I think so!

第一眼見到老帥話好驚唔肯自己坐 唔肯講名 答晒顏色。英文字指到 到數字 指到一半望左去另一邊一陣,因為另一邊好大聲。老師想問佢另外兩個數字係咩,但老帥見佢望左去另一邊只係3秒左右,就同我講面試完畢 。 我對這位老師有一點兒的失望,相比其他學校的面試,就算我小朋友分左心都會好用心咁引導佢番黎, 就算預左唔收小朋友都好,係基本既respect,所有其他學校既老師都識咁做。:)

大家可以交流下衰咩

利申:  Reject. 問數字時玩野, One讀Four, Five讀Two, Three讀Seven......... ...

一個字都無講過

siubobo1507 發表於 16-12-6 12:17
一個字都無講過
same,印象最深刻ge面試

siubobo1507 發表於 16-12-6 12:17
一個字都無講過
iSAME, 仲要out fou~!  因為in net~!

回覆:民生reject 揮手區

ABC ,數字,顏色,情境,全岩,收reject , net in,懷疑緊個後生Net, 冇話事權, 佢既評分係無人睇,超大B

sionmisa 發表於 16-12-6 12:46
ABC ,數字,顏色,情境,全岩,收reject , net in,懷疑緊個後生Net, 冇話事權, 佢既評分係無人睇,超大B

...

上年in,超大b,全對,有禮貌,自己主動講早晨say goodbye同拍Chair。一年後仍未知衰咩,可能問券唞.....

大家可以交流下衰咩

問卷每條得一句,即衰

回覆:am621 的帖子

我囡做啱9成, 禮貌有, eye contact有
結果waiting都冇
Reject letter 我好意外

引用:我囡做啱9成,+禮貌有,+eye+contact有 結果w

原帖由 aikifafa 於 16-12-06 發表
我囡做啱9成, 禮貌有, eye contact有
結果waiting都冇
Reject letter 我好意外
可能太主動老師唔like, 老師送黃色禮物比佢, 佢講完多謝之後, 同老師講: 我想要藍色呀

sionmisa 發表於 16-12-6 12:46

...

我同你都幾似,淨係特登話自己係boy,其他啱哂,後生女net,唔知係未同一個呢?

細B, 後生男NET IN, 阿女英文字母, 數字, 情景圖, COLOR 全部問題答得快又全對.
仲要有問題外既對答, 例如叫咩名, 鍾意咩公仔...

入去有SAY HI , 走時有BYEBYE , 自己拉椅坐

走時NET 仲話, 我地下年見 !

點知REJECT ....
補充: 問卷每行填晒,唔知係咪因爲我只tick 上晝班

L+H    發表於 16-12-6 14:57

回覆 yaumama509 的帖子

我係好高後生男NET IN ,  佢 IN 我地時好輕鬆 , 佢問咩我個都識, 佢都表示無野可以再問
問卷有老師朋友幫手執過, 差極有限呀

我諗唔到咩原因收 REJECT , 只怪無緣份加無貴人相助

L+H    發表於 16-12-6 14:56

我同事個仔上年去考答岩晒都waiting啦...所以我都有心理準備唔係waiting就reject
‹ 上一主題|下一主題