用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請問出面補習社攪的 (升中面試班) 是否真的有用呢?? ...
go

請問出面補習社攪的 (升中面試班) 是否真的有用呢??

係咪一定要參加, 如果唔係, 個小朋友係面試時真係會好唔掂 ??

請比些意見, 謝謝!!

可否比些意見, 謝謝!

我覺得不用報
反而參加下一些中學INFORMATION DAY時的面試班或模擬面試已好有用
考直資亦是好好的吸取經驗好方法, 又便宜

醒目開學勳章

我覺得冇用
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!You're my sunshine. My only sunshine. U make me happy when skies are grey. You'll never know dear. How much I Love U. Please don't take my sunshine away.

回覆樓主:

我覺得因人而義。我自己個仔就冇上,但如個 offer 到又比到自己有信心,一試無妨。

但,學校冇面試訓練?

hyma 發表於 16-12-6 08:45
係咪一定要參加, 如果唔係, 個小朋友係面試時真係會好 ...

大多數情況都會是無用,但若然孩子非常"內向",早少少比佢有(接觸陌生人嘅勇氣)和(心理準備點俾人問問題)的練習會是好好呢!