用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 民生校車
go

民生校車

大家好,我阿女明年準備讀民生K1,剛剛知道民生的校車係自己跟校車聯絡,學校不處理,想問:
(1) 校車quality ok ma? 我們住在土瓜灣,校車只有一個選擇,唔知有沒有出過事?
(2) 校車到學校後,是小朋友自己入去學校,或是老師接。
(3) 阿女還細,而學校不處理校車事宜,我們那知校車quality ok 唔ok,好像沒有保障,唔知其他學校如培正是否也是這樣?

希望有人給些資料,謝謝!

Push, 我都想知, thanks

Push, 我都想知

我都想知!

回覆 cheng030 的帖子

培正會派表格給家長選擇路線, 當然路線年年大致一樣.  校車是冠忠辦理的, 行政安排要直接同冠忠處理.  校車EE和叔寂幾好.  讀了幾年算滿意.  但要改行車路線就好難啦!     

我都想知!尋日打去保母車問,因為我屋企冇站,佢問我介唔介意搭一個站上車😳

回覆 Kayyanc 的帖子

咁唔方便,坐校車就是想方便!

如果佢唔嚟我果面,gum仲讀唔讀

引用:如果佢唔嚟我果面,gum仲讀唔讀

原帖由 Kayyanc 於 16-12-08 發表
如果佢唔嚟我果面,gum仲讀唔讀
其實等多陣,如果你屋企附近都有其他小朋友需要校車,佢地是否就可以改變路線了呢?

我仔響MS K2了,一向往返也搭保姆車,so far 好滿意,校車司機同EE都好好,返學時門口有4位老師,學校EE,更有一個校車縂保姆EE留守校門,而每架保姆車是直接停於校門前,不用過馬路,只行數步即入校門,我們有時會自己揸車送丫仔返學,見到每架校車到校,落車時有個別校車的保姆EE+縂保姆EEE+4位老師,拖小朋友入學校,秩序井然,不用擔心

回覆 woodyniu 的帖子

佢話要夠六,七個先加個站

回覆 Hopeforb 的帖子

Very informative, thank you !!