用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 11月細B正選生機會???
go

11月細B正選生機會???

想問下各位媽媽,其實細B做正選生既機會係咪好微嫁~

hppa  really depends on your child's performance.  發表於 16-12-12 11:38

我仔12月細B, 今年考K1都有學校收

回覆 pizza_fai 的帖子

非常同意。我兒子是12底細B,但亦有3間AM offer。細B無可避免地相對會有劣勢,但只要選擇會考慮細B的幼稚園便有機會了。

其實睇你揀咩學校...名校可能會蝕底d...
我女係11月b...報下年k1. 有1間am offer , 有1間pm offer..但2間都係村校。。

上年12月尾超細B, 報10間有8間收, 另外兩間1 waiting1 reject!  視乎當日面試狀態!

11尾細B 而家有3間pm and 1間am offer係手

我都係報村校,in左4間,有2間都係備取生,重有2間聽日同後日有結果,真係有小小擔心,因為囡囡面試咩都識做同做得啱,就係唔很同老師講野

ericali2123 發表於 16-12-6 22:08
我都係報村校,in左4間,有2間都係備取生,重有2間聽日同後日有結果,真係有小小擔心,因為囡囡面試咩都識 ...
想問村校係屋邨學校定圍村學校

回覆 bbjoanna 的帖子

屋村學校

ericali2123 發表於 16-12-7 17:44
回覆 bbjoanna 的帖子

屋村學校
屋邨學校好多人爭呀, 因為近屋企!

11B and i got 4 offer and 3 waiting......

回覆:11月細B正選生機會???

我報6間, 現得1 offer, 3 waiting, 2未有result,有offer嗰間係先到先得, 好彩朋友remind夠一歲就好交form因為好多人報名...估唔到呢間收咗...其他都唔再諗...費事煩

11月尾細B, 2 offer, 3 waiting, 細B都有正選的機會,但真係好睇小朋友in個日的心情.

11月細B, 報左5間, 得兩個offer, 戰績麻麻, 好彩其中一個offer係最心儀嗰間。 有時都要睇下小朋友鍾唔鍾意同佢interview個老師, 同老師合眼緣, 答問題時自然合作啲。講到尾實力只佔一半, 仲有一半要睇彩數, 都唔係我地可以控制, 所以平常心啦。

ericali2123 發表於 16-12-5 13:10
想問下各位媽媽,其實細B做正選生既機會係咪好微嫁~

11月細B , in左5間 , offer 2AM , 2PM , 1 waiting
我覺得名校有分大小b收 , 而村校就冇, 另外真係好睇bb 當日狀態

11月細b已有3間九龍塘熱門校am offer,一間九龍城熱門校pm offer

回覆樓主:

11月尾細B,有4個am offer, 但九龍塘熱門全部waiting or rejected(emoji)