用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 11 和 12校網
go

11 和 12校網

男仔在那一個校網較有優勢,考慮埋升中的話。現只有15分,還有弟弟跟尾。現時讀九龍城算是一線幼稚園。

應該是12校網男仔女仔都不錯,11網是女仔有利

回覆 happy26 的帖子

去到大抽獎,幾多分都冇關係,已經係運氣問題。男仔就11和12的升中網都好

happy26 發表於 16-12-5 10:09
男仔在那一個校網較有優勢,考慮埋升中的話。現只有15分,還有弟弟跟尾。現時讀九龍城算是一線幼稚園。
...

Net 12 for sure!
Net 11 嘅中學,男仔黎講,有英皇,st jo, 高主教, St. Louis, 其中三間有直屬小學!另外,st Louis 現在再唔係b1中學啦!

jadenhayden 發表於 16-12-7 13:45
Net 12 for sure!
Net 11 嘅中學,男仔黎講,有英皇,st jo, 高主教, St. Louis, 其中三間有直屬小學!另 ...

其實我都知道12校網好好,但又怕抽獎未必咁好運,好多人說11校網小學好平均,没有特别差的學校,龍年小一在12校網抽獎會否好大風險呢?

happy26 發表於 16-12-7 14:34
其實我都知道12校網好好,但又怕抽獎未必咁好運,好多人說11校網小學好平均,没有特别差的學校,龍年小一 ...

區區都有抽唔到嘅風險架喎!男仔11網其實幾乎個個都係抽聖彼得架咋喎,咁你可想而知,會係幾咁難抽?反而男仔12網,軒小,st jo,華仁選擇多,唔係易抽啲咩?

happy26 發表於 16-12-7 14:34
其實我都知道12校網好好,但又怕抽獎未必咁好運,好多人說11校網小學好平均,没有特别差的學校,龍年小一 ...
住11咪話11好....住12咪話12好....情意結 !!!
大部份家長都想揾間好小學俾小朋友...好既會变名...名就多人揀
潮流興叩門....反正都大把人叩...個人覺得...11 Vs 12...當然12好好多~~~