用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 深造進修 遙距/ part time 嘅 PhD
go

遙距/ part time 嘅 PhD

香港有冇遙距或者 part time 嘅 PhD?

cyberbaba 發表於 16-12-2 12:27
香港有冇遙距或者 part time 嘅 PhD?

想讀定係好似某啲議員咁買?

如果想讀既,HKMA有個江西財經大學既,應該比較容易畢業。

王家爸爸 發表於 16-12-2 17:37
想讀定係好似某啲議員咁買?

如果想讀既,HKMA有個江西財經大學既,應該比較容易畢業。

Thank you 王爸爸

我都有留意ma呢個course
不過希望係英語嘅大學讀
始終CV寫出嚟合心意D

cyberbaba 發表於 16-12-3 08:55
Thank you 王爸爸

我都有留意ma呢個course

如果要CV好睇,Manchester既 DBA都唔錯,不過唔易畢業。

回覆 cyberbaba 的帖子

有。不過part time 時間便double. 人哋讀三年你要讀六年。最長有啲讀八年都見過。
遙距就越來越少,因為好多大學都收緊咗政策。

王家爸爸  讀五、六年其實好正常  發表於 16-12-8 14:59

cecilia.wilson 發表於 16-12-6 13:46

有。不過part time 時間便double. 人哋讀三年你要讀六年。最長有啲讀八年都見過。

有冇多D資料可以告訴我?

其實你要睇讀乜嘢科先。就算同一間大學每個學科畢業要求都可以唔一樣。
如果你目標好難知道點幫你

cecilia.wilson 發表於 16-12-13 17:05

其實你要睇讀乜嘢科先。就算同一間大學每個學科畢業要求都可以唔一樣。

請問有關教育的PHD讀嗎?

回覆 sandychan0707 的帖子

我讀緊的係。不過因為我之前的master 也是eductaion.

part time 已經讀了三年,依家交多10萬字就可以畢業。
如果你有興趣讀你可以pm 我。
但要有心理準備時間用好多,同埋學費都要交好多

cecilia.wilson 發表於 16-12-27 17:01

我讀緊的係。不過因為我之前的master 也是eductaion.

謝謝你

cecilia.wilson 發表於 16-12-27 17:01

May I?
Thx