用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Deposit deadline - Ardingly College
go

Deposit deadline - Ardingly College [複製鏈接]

明天係交deposit 嘅deadline,但只係第二選擇,而心儀學校要下星期先知結果,點好呢?
   0    0    0    0

jdec68 發表於 16-12-1 22:48
明天係交deposit 嘅deadline,但只係第二選擇,而心儀學校要下星期先知結果,點好呢? ...

或者你可嘗試聯絡心儀學校,告知他們你們的情況,以及他們的學校是你們最心儀的,所以希望他們可以早點回覆,看看他們會不會願意早點回覆,或給你們一些暗示。另一方面,或也可嘗試問問 Ardingly College 可不可以延遲交 deposit 的 deadline。

回覆 Hopefulmom 的帖子

多謝你的意見。我都透過agent問了,心儀學校回覆仍是下星期先通知結果,Ardingly就拒絕延期。

jdec68 發表於 16-12-2 07:30
回覆 Hopefulmom 的帖子

多謝你的意見。我都透過agent問了,心儀學校回覆仍是下星期先通知結果,Ardingly ...

我都有一間本來兩個星期內要confirm, 但決定一月中school visit後才作決定,20/1前BA, CX有平機票,叫agent問可不可以延期,最後成功延後了

回覆 woodylam 的帖子

謝謝你的分享。

woodylam 發表於 16-12-2 10:43
我都有一間本來兩個星期內要confirm, 但決定一月中school visit後才作決定,20/1前BA, CX有平機票,叫agen ...
其實我都想school visit, 但仔唔想去。都唔知應否自己過去睇睇!另外,學校比extend 咁耐?我問果只可extend 2星期

Cherrielo 發表於 16-12-2 20:36
其實我都想school visit, 但仔唔想去。都唔知應否自己過去睇睇!另外,學校比extend 咁耐?我問果只可exten ...

我係有了offer先決定訂機票,始終看過安心d,買了機票叫agent問extend, 諗住搏一搏,可能學校見有誠意,就批准了

woodylam 發表於 16-12-2 21:04
我係有了offer先決定訂機票,始終看過安心d,買了機票叫agent問extend, 諗住搏一搏,可能學校見有誠意,就 ...
可pm 我知那間學校嗎?謝謝!

Cherrielo 發表於 16-12-2 21:55
可pm 我知那間學校嗎?謝謝!

See pm

Thanks

阿仔間學校又係經agent 揾,好彩當地有親戚幫我school visit.
‹ 上一主題|下一主題