用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 第一階段超收
go

第一階段超收

見大家話某D學校超收了有兄姊就讀的必收生,減少了大抽獎的學位,請問在那裡可找到數據為大抽獎作凖備呢?(emoji)(emoji)

hppa  Before filling out forms for lucky draw, you will get the document from EDB  發表於 16-12-1 03:28

At the end of Dec, 2016.

dlee_ca 發表於 16-12-1 01:57
At the end of Dec, 2016.
EDB一般係1月中先會公佈
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

黎緊今年1月尾過年,我驚趕唔切1月底前公佈,因為要計算每區是否需要借位同加班加派。

唔係單單用學位總數減去自行學位咁簡單。

se6b03 發表於 16-12-1 13:56
黎緊今年1月尾過年,我驚趕唔切1月底前公佈,因為要計算每區是否需要借位同加班加派。唔係單單用學位總數減 ...
今年大抽獎交表係2月11日同12日, 睇嚟都一定係1月中先會有資料
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。