用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 馬山胡忠中學
go

馬山胡忠中學 [複製鏈接]

band2 a學生 博唔博 得過?
如果自行同大抽獎都放弟1,入既機會大唔大呢?郭得勝弟2
   2    0    1    0

王國會長

引用:band2+a學生+博唔博+得過? 如果自行同大抽

原帖由 CRYSTAL53 於 16-11-30 發表
band2 a學生 博唔博 得過?
如果自行同大抽獎都放弟1,入既機會大唔大呢?郭得勝弟2
...
如果係當然郭搏先,郭係1c ,然後先2a胡忠。你如果係b2生當然搏1c才填band 2 學校。

我仔b1尾,b2頭,舊年都搏晤搏郭,但諗下都想佢輕鬆,就揀左自行馬崇搭胡忠,大抽獎就胡忠搭馬崇,結果派左馬崇。我仔保記小學,好多band2a同學揀自行,抽獎放胡忠第一,都入哂。

selina1109 發表於 16-11-30 22:50
如果係當然郭搏先,郭係1c ,然後先2a胡忠。你如果係b2生當然搏1c才填band 2 學校。

我仔b1尾,b2頭,舊年 ...

如果我大抽獎放郭先,胡忠弟2咁未好博 ,因為你仔同學要放胡忠弟1先入,咁可能我要放棄郭了

如果我大抽獎放郭先,胡忠弟2咁未好博 ,因為你仔同學要放胡忠弟1先入,咁可能我要放棄郭了

洋蔥頭媽咪  B1位多去年有部份2A生成功抽入郭,睇你博唔博  發表於 16-12-14 22:47

請問,馬崇是否全開英文班?除了中文外,其他科目是否全部用英文教?
馬崇屬2A/2B?

請教,你大抽獎把"胡忠"放置第一選,為何改變不放"馬崇"呢?是否後來發現"胡忠"較好呢?

thx.thx.

王國會長

回覆:Cat108 的帖子

一班英文班,三班中文班。我仔除了中,普,聖經,綜合人文,全部英文書。馬崇應係2A 。回應你放郭,胡問題,因為有d家長想睇高一線,正如班主任問我仲咩晤搏一線,甘快放二線,自行入左二線,大抽獎就擺一線都無用,所以你諗清楚,你甘晤甘心先。

王國會長

引用:Quote:selina1109+發表於+16-11-30+22:50+

原帖由 YmOra 於 16-12-01 發表
請教,你大抽獎把"胡忠"放置第一選,為何改變不放"馬崇"呢?是否後來發現"胡忠"較好呢?

thx.thx.
兩個原因,第一因為我睇少資料,我仔小學係管樂校隊,自行無問清楚馬崇有無管樂。所以到大抽獎想入返有管樂既學校,先轉排位,因我仔兩間入都無所謂。另一個原因係佢發現全班同學都無人揀馬崇,個個揀胡忠,想跟同學轉軚。

不過而家讀馬崇,我覺得好好,因為保記無宗教背景,馬崇有。所以關愛工作相對較好,學生我自覺亦較單純。

selina1109 發表於 16-12-1 12:12
兩個原因,第一因為我睇少資料,我仔小學係管樂校隊,自行無問清楚馬崇有無管樂。所以到大抽獎想入返有管樂 ...

多謝你的分享,係呀!"馬崇"嘅(關愛),(學術)都做得好好吖!希望孩子有個精彩豐盛的中學生活啦!努力呀!

selina1109 發表於 16-12-1 12:07
一班英文班,三班中文班。我仔除了中,普,聖經,綜合人文,全部英文書。馬崇應係2A 。回應你放郭,胡問題 ...

咁我想問自行如果2間都收左,咁佢點安排,係咪放弟1果間會自動收先

王國會長

回覆:CRYSTAL53 的帖子

係,所以我估馬崇應該自行已收。因為我大抽獎擺第一胡忠都晤中,佢全部擺第一既同學入哂。

selina1109 發表於 16-12-1 16:59
係,所以我估馬崇應該自行已收。因為我大抽獎擺第一胡忠都晤中,佢全部擺第一既同學入哂。

...
想問一下有無大抽獎放胡忠第2入左, 如果係咁是否大大放棄左第2的機會呢?我去睇左馬崇喇, 我地好鐘意, 不過都是想博一下進取少少

From school homepage (馬山胡忠中學)
本校在 2012 年首屆中學文憑考試中報捷,創下佳績,科目第 2 級或以上平均百份比是 95.1%,90% 以上第 2 級或以上科目合共 13 科,包括生物、企會、化學、中史、中國語文、經濟、英國語文、歷史、資通、通識、數學M2、物理及視藝。其中,中、英文兩科第 2 級或以上均遠高於全港的平均數值,分別是 97.2% 及 99.3%。
本校同學成績符合本地四年制學士學位課程的基本入學要求高達 47.9%,較全港的 36.6% 為高。

成績最佳之同學:6S 林樂,獲一科 5**、六科 5* 及一科 5 級;次佳之同學:6R 何詠蕸,獲一科 5**、四科 5* 及一科 5 級;6S 林保欽,獲六科 5* 及一科 5 級。

hkpapa852  有心人,不錯  發表於 16-12-18 12:13

bbkingdombb 發表於 16-12-18 02:11
From school homepage (馬山胡忠中學)
本校在 2012 年首屆中學文憑考試中報捷,創下佳績,科目第 2 級或 ...
補充相關連結:

http://www.plkwcc.edu.hk/info/leaflet_2013.pdf

只有呢年有成績公報, 之後再沒有了!
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

selina1109 發表於 16-12-1 12:07
一班英文班,三班中文班。我仔除了中,普,聖經,綜合人文,全部英文書。馬崇應係2A 。回應你放郭,胡問題 ...

請問你仔仔在馬崇是否讀英文班?功課和測驗多嗎?
‹ 上一主題|下一主題