用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 啟思附幼重未有信
go

啟思附幼重未有信

有有媽媽同我一樣重未收到信呀? 成日心掛掛,雖然預咗咁耐都冇都係reject

suetbao 發表於 16-11-30 09:43
有有媽媽同我一樣重未收到信呀? 成日心掛掛,雖然預咗咁耐都冇都係reject
...
朋友早在早一/兩星期已收到啦喎, 而且已過交費日子..

啟幼係一邊in一邊收生,冇話過唔過交費日子 (因為個個唔同),可能係waiting,可以打去問下

suetbao 發表於 16-11-30 09:43
...
11月17日 interview  no offer yet

本來由好想讀這學校到而家唔想。話說我仔面試完都未收到任何信件, 我就打電話去學校問如果唔收會否寄信通知, 佢地回覆說唔收都會寄信的。我再問學校有無deadline幾時會寄信, 佢答: 未知喎! 我再問: 咁D家長未要無了期在等???佢晦氣地答: 係呀!!!
本人覺得有系統有制度嘅學校應該有責任通知面試結果, 不會用拖字闕這種做法, 完全唔去理解家長感受, 仲要收人$80報名費, 真係好離普!!!!

我的朋友的小孩面試完第二天就受到offer,已經繳費注冊了。

chaub 發表於 16-11-30 10:51
本來由好想讀這學校到而家唔想。話說我仔面試完都未收到任何信件, 我就打電話去學校問如果唔收會否寄信通知 ...
Agree!! 我打去問又係話無deadline幾時寄, 剩係話查到我果封未寄, 咁我問佢幾時未收到可再打來, 佢話你可以時不時打來查下.... (真無佢咁好氣, 我當唔收算)

Yes, my girl had interview on 12/11. I also called and asked. Give me same answer. I am thinking like, how come did they not give out result after all interview? does it mean that early interview, early chance to get offer?

星期六in , 星期二收信

我估佢地係未有offer既應該就係waiting, 到有人放位就會call waiting list上既小朋友。所以唔俾信你都仲有希望,黎緊好多名幼出offer,估計都會有家長會放位。唯一唔好既就係如果有其他offer就要先俾留位費先

回覆樓主:

我上星期五in,未收到offer,而朋友就話in完2-3日就有信話收,咁真係有可能有offer先有信……