用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Mount Kelly College
go

Mount Kelly College

這間學校遠嗎?成續好嗎?

收咗你女女?

未呀!如果太遠唔報名之ma!們個星期六考​Fulneck School!17/12考Ockbrook!

K@k@k@man 發表於 16-11-29 00:40
未呀!如果太遠唔報名之ma!們個星期六考​Fulneck School!17/12考Ockbrook!

你係咪問英國嗰間 ?如果係, 只是一般的學校, Alevel成績好低 ,有朋友個女讀咗一年已經轉校!

TVB 農夫之前 promote 問間? 學費超貴.

醒目開學勳章

K@k@k@man 發表於 16-11-28 22:34
這間學校遠嗎?成續好嗎?

我見你問幾間不同學校, 但又不大清楚學校的成績, 地點等等, 你有無搵多幾間agent? 有無去agent到做test縮窄選校範圍? 學校地點可以上學校網睇, 又可以google一下位置, 學校亦會在網頁打出公開試成績, 隔山買牛要小心!

回覆 3b 的帖子

我有幾個agent !但我想confirm多一次,資料是否正確!都是太擔心

K@k@k@man 發表於 16-11-29 17:55
回覆 3b 的帖子

我有幾個agent !但我想confirm多一次,資料是否正確!都是太擔心 ...

其實你女兒考了幾多間學校?

而目標學校是那幾間?

回覆 3b 的帖子

我有幾個agent !但我想confirm多一次,資料是否正確!都是太擔心 ...

査實你問嘅學校地點及成績都是公開資料,你可在學校網頁睇,找學校要做功課的!

醒目開學勳章

回覆 3b 的帖子

學校地點和成績, 在學校內的網頁已經可以搵到, 反而老師的教學質素及理念, 處理bullying手法, 關愛學生的情況就要知多一些。你可以上ISI網頁, 看看每間學校的評語
http://www.isi.net/reports/