用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 培正今日面試
樓主: muidee
go

培正今日面試  

Qopozo 發表於 16-11-27 01:13
可能有証個D冇喊,我囝有喊,肯定唔得

未必既,不過我見張證後面張相度撩左個字。好似marker咁。

kukarma 發表於 16-11-27 10:43
未必既,不過我見張證後面張相度撩左個字。好似marker咁。
我張証後面都有個類似簽名既字

kukarma 發表於 16-11-27 10:43

代表已面試

Chan343 發表於 16-11-27 08:33
我見老師好像一隻一隻小朋友捉入課室,眼見課室內幾個在大喊,心都離一離。好在之前有睇定舊post, 早早同小 ...

如果好似你小朋友所講,我明白點解我小朋友出黎會咁開心。

kukarma 發表於 16-11-27 10:53
如果好似你小朋友所講,我明白點解我小朋友出黎會咁開心。

佢仲要話推bb車,我唔敢信,呢啲一堆實打交,搶車都似

唔通就係放好多野引到大家搶野玩?

Chan343 發表於 16-11-27 11:01

會唔會係放一堆玩具俾佢地自由玩呢,因為得幾分鐘逐個問問題似乎幾困難。

kukarma 發表於 16-11-27 11:19
會唔會係放一堆玩具俾佢地自由玩呢,因為得幾分鐘逐個問問題似乎幾困難。
...

我囝話入面有好多老師。有問叫咩名,幾多歲同唱歌,吾知堅吾堅.......

keikei0923 發表於 16-11-27 11:24
我囝話入面有好多老師。有問叫咩名,幾多歲同唱歌,吾知堅吾堅.......
我囡都話唱歌呀!佢話佢唱左ABC song,又話有lego同車車玩,有問佢咩顏色,不過唔知堅唔堅
佢入去時都仲好開心,完全無擰轉搵我,但係同組應該有小朋友喊,佢出到黎都係咁望住喊個位小朋友,好彩佢無喊咋!我都成頭汗

我囡囡話入去同老師跳舞、玩車車、拍波波和同其它小朋友玩。
開心入去時同我講拜拜爸爸....

http://www.hk01.com/sns/article/56524?utm_content=bufferd103f&utm_medium=Social&utm_source=facebook+hk01&utm_campaign=buffer

偶爾看到 (emoji)

我都有d後悔,因為今日返playgroup完全唔俾我離開,試過離開即喊到失控.....希望只是暫時性,睇完單新聞都驚

引用:Quote:keikei0923+發表於+16-11-27+11:24+

原帖由 cathyangel 於 16-11-27 發表
我囡都話唱歌呀!佢話佢唱左ABC song,又話有lego同車車玩,有問佢咩顏色,不過唔知堅唔堅
佢入去 ...
我個仔都話問名,顏色,同玩Lego

Chan343 發表於 16-11-27 11:01

我個仔嗰batch, 大部分小朋友都係喊住出來(包括我個仔).  我話點解個個小朋友都喊嘅?!  老師無答, 但個樣有d尷尬

隔離無喊嘅小朋友話俾媽咪聽, 佢搶咗我仔嘅玩具, 所以我仔喊

個媽咪同我 say sorry.  我話算啦!我反而想知我仔有沒有還拖

ekhc 發表於 16-11-29 08:39
我個仔嗰batch, 大部分小朋友都係喊住出來(包括我個仔).  我話點解個個小朋友都喊嘅?!  老師無答, 但個樣 ...

有沒有還拖 hahahhaha..... 入面個設計唔通真係爭野玩

cathyangel 發表於 16-11-27 13:17
佢入去 ...

可否問下玩車車係咩車車,好大架坐上去?我囡話可以坐那些

Chan343 發表於 16-11-29 08:49
可否問下玩車車係咩車車,好大架坐上去?我囡話可以坐那些

我女都係咁講!

我小朋友嗰組全部無喊,可能老師好。排隊入去前,佢會同小朋友講,入去玩遊戲攞禮物。媽媽唔入,自己玩得開心啲。個個小朋友都好期待。我囡話老師叫佢哋跑來跑去。

clarachingching 發表於 16-11-29 10:45
我小朋友嗰組全部無喊,可能老師好。排隊入去前,佢會同小朋友講,入去玩遊戲攞禮物。媽媽唔入,自己玩得開 ...
其實都真係入去下,我上午見6分鐘,有朋友下午見係3分鐘出返黎,真係講完名、派禮物就 BYE BYE?!
有人分享話培正主要係睇家長問卷,小朋友見面只佔少部分

回覆 pm1202 的帖子

哈哈。咁又係。培正面試係一個謎。有人分享,培正收小朋友要識講嘢。

我地IN完, 但無比番張證我地, 噤系唔系=無機會? 我個仔IN左5分鐘咋!