用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍塘啟思PM / 九龍塘迦南 PM / 黃埔嘉德麗AM 點簡 ...
go

九龍塘啟思PM / 九龍塘迦南 PM / 黃埔嘉德麗AM 點簡

九龍塘啟思PM / 九龍塘迦南 PM / 黃埔嘉德麗AM 點簡 ?我女係6月B , 活潑...

學費? 學術 ?

K1 想轉LH / st. Cat , 但 6 月B應該無機會.....長遠睇....邊間好?

想要AM就嘉德麗; 想要PM就九龍塘迦南

我都想問九龍塘迦南or富山嘉德麗..九龍塘也是pm 嘉德麗喺am 自己中意am 但嘉德麗校舍真的好細 唔知通風好唔好

littlemaopig 發表於 16-11-25 14:07
想要AM就嘉德麗; 想要PM就九龍塘迦南

啟思點解唔考慮既?

Mimimilk 發表於 16-11-25 14:29
啟思點解唔考慮既?
啟思出名係HAPPY SCHOOL, 如果你TARGET LH/ SC, 其餘2間會好啲

littlemaopig 發表於 16-11-25 14:37
啟思出名係HAPPY SCHOOL, 如果你TARGET LH/ SC, 其餘2間會好啲

Thxthx!

啟思老師有愛心些

迦南同啟思其實差唔多,兩間既教材深淺差不多,我上年揀左啟思,兒子讀得好開心,老師真係好有愛心。

不過AM 又真係時間好過PM

Lingfung813 發表於 16-11-25 23:35
啟思老師有愛心些

Thxthx!

heihei02112013 發表於 16-11-26 21:45
迦南同啟思其實差唔多,兩間既教材深淺差不多,我上年揀左啟思,兒子讀得好開心,老師真係好有愛心。

不過 ...

老公決定迦南 因為怕happy school 到小學追得辛苦~~嘉德麗太貴 唔諗啦

引用:迦南同啟思其實差唔多,兩間既教材深淺差不

原帖由 heihei02112013 於 16-11-26 發表

不過 ...
唔好意思,借位一問。 我都在迦南同啟思兩間諗緊,兩間深淺真的差不多嗎?

啟思n班係咪日日有net英文? 同埋係咪每日都有得出去playground玩架? 一星期幾多日體能堂? 多唔多機會比小朋友出黎講野? 同埋鼓勵閱讀方面多唔多?

好多問題,唔好意思,因為真是想了解啟思課程多d, 謝謝你先!!

回覆樓主:

迦南