用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 AM vs PM offer其實係指收取好壞嗎?
go

AM vs PM offer其實係指收取好壞嗎?

AM代表in 得好D?
PM代表in 冇甘好?

50686345  我個人認為係咁!  發表於 16-11-25 16:10

baydo84 發表於 16-11-25 11:49
AM代表in 得好D?
PM代表in 冇甘好?
唔關事!好多媽媽想小孩下午可以瞓晏覺, 故此普遍申請入讀上午班。去到K1時, 有些虎媽梗會安排下午一連串的興趣班.....。
假如每個都揀上午, 邊有咁多上午學位比你?!
有部份小孩會較夜瞓, 晏些起床, 個類就合適入讀下午班囉!

首先通常多人選AM多過PM; 所以AM會唔夠位。
如果申請表AM, PM都有選,學校9成會派PM俾你,因為AM會留俾只選AM既家長。

我仔就係晏起身果類

littlemaopig 發表於 16-11-25 14:20
首先通常多人選AM多過PM; 所以AM會唔夠位。
如果申請表AM, PM都有選,學校9成會派PM俾你,因為AM會留俾只選 ...

哎呀!早知我就只填AM啦

回覆 baydo84 的帖子

唔關事, 有 D 學校就算你填只考慮 AM, 佢都會 OFFER PM 俾你~我仔就係其中一個

我有揀am同pm,但offer am俾我

係啦, 其實我都好想知AM同PM分別.. 同埋以前D人話PM會無咁好. 咁事實又係咪呢? 係咪番PM就等於無AM咁好呢D學生?

kyokobee 發表於 16-11-25 15:32

Same here 所以我覺得無關 相反佢好想你讀(而你又有選am就一定offer am 比你)

Tomiris 發表於 16-11-25 14:28
回覆 baydo84 的帖子

唔關事, 有 D 學校就算你填只考慮 AM, 佢都會 OFFER PM 俾你~我仔就係其中一個

X 2

kyokobee 發表於 16-11-25 15:32

Same. 上年考pn.  最心儀果間 因為太想入 ,揀am  tick 埋如am full 會考慮埋pm.  結果係am 正取生呀