用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 港島兒童蒙特梳利 K1 有咩意見?
go

港島兒童蒙特梳利 K1 有咩意見? [複製鏈接]

請問會唔會唔識中文? 升小學怎樣?

謝謝
   0    0    0    0

mik.chai 發表於 16-11-24 19:31
請問會唔會唔識中文? 升小學怎樣?

謝謝

不會,本一學得學術比重算是高的,每星期也有連線功課,是閲讀加朗讀中文書。閲一本英文書,寫英文字母。

mossma 發表於 16-11-27 11:30
不會,本一學得學術比重算是高的,每星期也有連線功課,是閲讀加朗讀中文書。閲一本英文書,寫英文字母。
...

謝謝。 你小朋友喺ICMS 畢業? 我諗跟PN 之後要否轉其他 or 俾我仔繼續上K1, 2 號要回覆學校。

升小情況如何?

mik.chai 發表於 16-11-27 11:50
謝謝。 你小朋友喺ICMS 畢業? 我諗跟PN 之後要否轉其他 or 俾我仔繼續上K1, 2 號要回覆學校。

升小情況 ...

網頁有升小資料,大部分上國際,也有名直資。我相信練專注力是很好的,我讀完K1上學期便走了,因為小朋友覺悶。他比較活躍,要常常走動,不可坐定。如你的小朋友喜歡,可以繼續。

mossma 發表於 16-11-29 08:34
網頁有升小資料,大部分上國際,也有名直資。我相信練專注力是很好的,我讀完K1上學期便走了,因為小朋友 ...

icms 有個debenture, 你仔中途退學咪冇得refund debenture?

我諗我都係轉第二間讀K1 ..

mik.chai 發表於 16-11-29 11:52
icms 有個debenture, 你仔中途退學咪冇得refund debenture?

我諗我都係轉第二間讀K1 ..

兩個月後refund
‹ 上一主題|下一主題