用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: WINGWINGWAN
go

2017/18的考生 [複製鏈接]

引用:唉!我連wating+list,+都没有!甘你们有其

原帖由 WINGWINGWAN 於 16-12-04 發表
唉!我連wating list, 都没有!
甘你们有其他offer未?我暫時有聖母上午班
你未收到信者!

回覆樓主:

lee間野佢就算俾外來生,你咁好彩入到,到只係俾pm offer你咋,話唔識人,話唔係教友,唔係有關係,我打死到唔信佢會搵個唔識答晒問題到俾佢入㗎學生喎!

almat    發表於 16-12-5 17:06

收了信(不收我仔仔)

這間學校收生真係好唔公平喎, 咁獨仔獨女, 無宗教信仰咪唔入? 間學校如果得25%收外來, 早應同大家講, 唔好要咁多家長失望啦, 好鬼差, 我今朝問鄰居, 原來話佢話間學校之前係幾好, 不過巳經係五六年前事, 果時係重學術, 現在巳經唔係, 都列入Happy School, 只係佢一向人地話好, 一傳十, 十傳百, 仲係咁傳來傳去, 無人知道佢差左咋

引用:這間學校收生真係好唔公平喎,+咁獨仔獨女,+

原帖由 almat 於 16-12-05 發表
這間學校收生真係好唔公平喎, 咁獨仔獨女, 無宗教信仰咪唔入? 間學校如果得25%收外來, 早應同大家講, 唔好 ...
佢而家隔離起樓……一定嘈足几年……空氣会差

已收到信。收咗我囡

回覆 JANICE1218 的帖子

恭喜你, 似乎女仔收的機會大好多

回覆 阮太 的帖子

同意, 你說得好岩

回覆 WINGWINGWAN 的帖子

唔好灰心, 但有無waiting list?

回覆 阮太 的帖子

你岩, 邊有學校唔v收答到問題的?

媽媽, 唔好灰心, 無佢WAITING LIST不用失望, 這間不讀也罷, 香港間間幼稚園都多人考, 無話好果D先多人考架......
好多學校未寄信, 有些23/12先派彩, 加油, 唔好灰心

多謝你開這個帖子比我們一班媽媽, 可以知道更多這間學校原來無答中晒仲要唔係大B反而收, 見有媽媽話佢地都係答中晒, 又係大B都無收, 間野好唔公平, 比自己人玩晒, 主力收報名費$40一人

回覆 almat 的帖子

大家努力!

引用:回覆+WINGWINGWAN+的帖子 媽媽,+唔好灰心,

原帖由 almat 於 16-12-05 發表

媽媽, 唔好灰心, 無佢WAITING LIST不用失望, 這間不讀也罷, 香港間間幼稚園都多 ...
$1218x 40= 48720.....几好賺

dmwjw 發表於 16-12-4 08:41
你岩,我尋日收到信都好意外,四周打聽才知係咁,所以大B, 答中所有問題,有禮貌和好笑容,仲要父母係專業 ...
我女12月大B, 兩夫婦都係教友, 當日面試阿女答中所有問題,
表現乖巧有禮, 尋日收到信只是備取生, 實在感意外,
今朝打電話問按照以往慣例, 備取生也只能讀PM,
回答的職員態度好串的, 記得當日簡介會梁校長說話也帶點囂張,
我相信我女入唔到, 是天父有當中美意。

yaubb2014 發表於 16-12-6 10:10
$1218x 40= 48720.....几好賺
邊止1218個人考, 我估有1500

llppmm 發表於 16-12-6 13:48
我女12月大B, 兩夫婦都係教友, 當日面試阿女答中所有問題,
表現乖巧有禮, 尋日收到信只是備取生, 實在感意 ...
吓, 你們2個教友都入唔到? 咁這間幼稚園收生真係好有問題喎................

大B+答中+教友+專業人士 = 備取生

唔通真係要拎張受浸紙出來?!!做唔出呢步!

我有受浸紙同識人...
但我只單純地用平凡人的身份去幫個女報...
估唔到真係甘難入...

我有AM offer, 細B, 無信教, 無靠關係, 所以有offer真係好驚喜
我唔知佢既收生準則係咩, 但我相信唔係睇小朋友係咪答啱晒問題咁簡單, 而係睇埋親子關係, 因為校長好重視, 而interview既開頭同最尾D老師係有企埋一邊觀察家長同小朋友既互動同mark分的

收唔收都好, 家長俾心機係已有既offer入面揀間最適合自己小朋友既學校啦, 如果真係好鐘意呢間, 就試下寫求位信咯~ gd luck everyone

wowowou 發表於 16-12-6 16:11
我有AM offer, 細B, 無信教, 無靠關係, 所以有offer真係好驚喜
我唔知佢既收生準則係咩, 但我相信唔係睇小 ...

當日我同呀囡in個陣係,我同呀囡玩到開心笑添啦(所有老師見度),其他人仲好緊張in添,因為我囡本身讀緊半龍學校,我地本住去玩心態同俾呀囡面對面試㗎練習,所以我個囡係全程表現自然!
‹ 上一主題|下一主題