用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 元朗中學資訊2016
樓主: cacachow
go

元朗中學資訊2016 [複製鏈接]

係啦....點解呢?

其實我係出年先升中, 諗住做功課, 問下各位前輩意見

回覆 cacachow 的帖子

可能今年升中的家長冇上EK,我個細仔今年都要揀中學。

回覆:bobo98 的帖子

我都加入一齊倾啦!
之前都有問過bobo有關信義D野,好多謝佢嘅詳細解答。
今日阿女學校终於出左呈一加呈二既級名次。
呈一時阿女退步左十名不入,但好彩呈二進步左,所以呈一加呈二都有級十內。
之前怕呈二再衰就十名不入,都唔敢諗實自行揀边間,但今日出左名次,信心都大番D,希望信義同崇德可以有機會。

回覆 肥仔豬 的帖子

級十內自行信義機會都大,崇德都有機會。

引用:回覆+肥仔豬+的帖子 級十內自行信義機會都

原帖由 bobo98 於 16-12-10 發表
回覆 肥仔豬 的帖子

級十內自行信義機會都大,崇德都有機會。
希望啦,我真係好鍾意信義架,我覺得好適合我女,之前阿女呈一考差左,都好擔心佢考唔番十名內,所以今日收到成績,都真係好開心。

依家要好好同佢準備面试,希望到時表現可以好D。

下星期六簡介會,希望到時可以再了解多D信義。

Bobo希望你囝囝都可入信義

bobo98    發表於 16-12-11 08:55

回覆 肥仔豬 的帖子

信義機會好似大D喎!信義有五班,同埋佢冇直屬小學,崇德只開四班,同有聯繫小學天天,呢點都要考慮

bobo98  認同  發表於 16-12-11 17:39

引用:回覆+肥仔豬+的帖子 信義機會好似大D喎!

原帖由 Apple2019 於 16-12-11 發表
回覆 肥仔豬 的帖子

信義機會好似大D喎!信義有五班,同埋佢冇直屬小學,崇德只開四班,同有聯繫小學天天 ...
都係架,同我本身都鐘意信義多D

希望各位比啲意見,阿女呈二大失手跌了落band2,如果自行填羅桂祥同基朗會唔會太進取浪費左兩個機會?

引用:希望各位比啲意見,阿女呈二大失手跌了落ba

原帖由 夢娜媽媽 於 16-12-11 發表
希望各位比啲意見,阿女呈二大失手跌了落band2,如果自行填羅桂祥同基朗會唔會太進取浪費左兩個機會? ...
呈一是B1?

回覆 minglam49 的帖子

B1尾B2頭,現在是B2了,聽了兩間學校的簡介都話主要收B1學生,所以擔心咁填會白白浪費左兩個機會,救比意見

引用:回覆+minglam49+的帖子 B1尾B2頭,現在是B

原帖由 夢娜媽媽 於 16-12-12 發表

B1尾B2頭,現在是B2了,聽了兩間學校的簡介都話主要收B1學生,所以擔心咁填會白白 ...
我所知基朗收B2的,你再問其他JM吧!

羅桂祥和基朗都係B2

謝謝

回覆 bobo98 的帖子

明白

引用:希望各位比啲意見,阿女呈二大失手跌了落ba

原帖由 夢娜媽媽 於 16-12-11 發表
希望各位比啲意見,阿女呈二大失手跌了落band2,如果自行填羅桂祥同基朗會唔會太進取浪費左兩個機會? ...
不會浪費,試咗先啦!仲有大抽獎包底!抽獎時放棄羅,基,其中一間,改填鄧佩瓊或其他band 2作保險線!

回覆樓主:

請問band 2頭係天水圍及元朗的羅桂祥及基元,重有边間係校風及成绩比較好?我不太熟識

引用:請問band+2頭係天水圍及元朗的羅桂祥及基元

原帖由 KATRINE 於 16-12-12 發表
請問band 2頭係天水圍及元朗的羅桂祥及基元,重有边間係校風及成绩比較好?我不太熟識
...
基元是B1的,基朗才是B2。

引用:回覆+minglam49+的帖子 B1尾B2頭,現在是B

原帖由 夢娜媽媽 於 16-12-12 發表

B1尾B2頭,現在是B2了,聽了兩間學校的簡介都話主要收B1學生,所以擔心咁填會白白 ...
同問,元朗B2好似好少選擇,基朗,鄧佩瓊,羅桂祥外還有甚麼推薦?

引用:我都加入一齊倾啦! 之前都有問過bobo有關

原帖由 肥仔豬 於 16-12-10 發表
我都加入一齊倾啦!
之前都有問過bobo有關信義D野,好多謝佢嘅詳細解答。
今日阿女學校终於出左呈一加呈二 ...
另我仔學校冇公開級名次,只好大概透露位置,估唔到實際banding

引用:Quote:原帖由+夢娜媽媽+於+16-12-12+發表回

原帖由 bigspenderhk 於 16-12-12 發表
同問,元朗B2好似好少選擇,基朗,鄧佩瓊,羅桂祥外還有甚麼推薦?
鄧兆棠

‹ 上一主題|下一主題