用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 明慧國際幼稚園 (北角分校) 明慧 2017-18 K1 本地幼兒班 英文每日有幾多時間? ...
go

明慧 2017-18 K1 本地幼兒班 英文每日有幾多時間? [複製鏈接]

女兒收了出年K1下午本地幼兒班,感覺都唔難入,係咪本地班無咩人簡?想知英文係咪其實好少?咁相反中文程度係咪好D? 求解答
   0    0    0    0

請問有冇今年 2017 明慧 北角 k1 媽媽gp ?

sugar8283 發表於 16-11-22 21:12
女兒收了出年K1下午本地幼兒班,感覺都唔難入,係咪本地班無咩人簡?想知英文係咪其實好少?咁相反中文程度 ...

國際班受歡迎D!所以本地班易入好多!不過本地班老師就穩定D!

回覆 Kulatea 的帖子

Yes I also want to join 2018 Local K1 Whatsapp group

回覆 sugar8283 的帖子

回覆 maggie-tmK 的帖子

Pn 計本地班數少,得兩班,國際班較出名,有八班。但k1 要睇pn 學生留位后剩幾多位,唔係咁簡單睇。

英文堂和普通語日語一樣好似係每週兩堂(以前bk 資料)
但亦有人quote 直接問學校答案「本地班每星期有4堂英語,4堂普通話,1堂日語。但國際班唔需特意安排英普堂,因每日班主任都會同佢地上,日語就照舊有1堂。」

個人認為本地和國際主要分別在廣東話語境(本地班完勝)vs 英文語境(國際班有極大優勢)
‹ 上一主題|下一主題