用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

下午n 班,請教

請問下午班係返幾點到幾點? 知唔知師生比例下午班會否小d 學生?
啱啱有下午班offer , 本身想返上午班,因為想送返學。
請教返下午班 優點 同 缺點!
請問幾時會知道邊位老師係班主任? 因為間中見到家長comment 老師無愛心,呢個point 有d 擔心!  仲有無簡介會?

下午班上課時間係12:45 - 3:45.師生比例大致一樣,下午可能少1個小朋友咁.
其實都唔見得有特別大優點或者缺點,因為小朋友作息時間可以adjust.
下午班返學(如需要)搭地鐵冇咁迫.
上午班返學就方便你arrange其他外補或興趣班(又係如果你會報的話).

開學前會有另一次briefing,到時知分咗咩班就可以問吓邊位係班主任.但其實家長都唔可以調班知都無乜作用...

phw 發表於 16-11-22 17:11
請問下午班係返幾點到幾點? 知唔知師生比例下午班會否小d 學生?
啱啱有下午班offer , 本身想返上午班, ...

你就好啦!我呀女後備咋,你小朋友係大b?

米巴太太 發表於 16-11-25 13:42
你就好啦!我呀女後備咋,你小朋友係大b?

五月,係咪叫大?
後補 即係有人一放棄就可以補上,而家個個都in 幾間,開學前一定有人放返d 位出黎,未定局的(emoji)(emoji)

wwchuifamily 發表於 16-11-24 18:22
下午班上課時間係12:45 - 3:45.師生比例大致一樣,下午可能少1個小朋友咁.
其實都唔見得有特別大優點或者缺 ...

多謝分享,你有小朋友讀緊? 返得開心嗎?

phw 發表於 16-11-25 18:09
多謝分享,你有小朋友讀緊? 返得開心嗎?

我小朋友而家本地下午PN,真心鍾意返學,學校教嘅歌同書返嚟會唱同讀俾我聽。上星期跟咗學校去旅行,佢叫得出每個同學仔名,又會叫我分食物俾老師,感覺老師平時都應該好錫我小朋友。
PN我認為係啟蒙,令佢鍾意學習,培養自理同自律,呢啲學校都做到。
當然我有聽過有人話唔係個個老師都好,但我自己就好滿意。