用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 interview後之意外收穫,你有無同感(長篇㗎,但真心分享 ...
樓主: alanjordan
go

interview後之意外收穫,你有無同感(長篇㗎,但真心分享)

好叻呀都好羡慕!想問問女女幾大?我女14年11月的,我希望係咪因為仲細呢,但in嘅時候見到其他小朋友都好好,擔心係自己教得唔好或者做得唔好⋯⋯

chaucrystal 發表於 16-11-23 13:29
我女上次interview考顏色,其實佢識晒,佢甚至連灰色、啡色、肉色、深/淺綠色、深/淺藍色都識。老師攞咗六 ...

點解可以咁叻認到咁多顏色仲要連過渡色都分到!!我女連主色都未識呀⋯⋯所以interview時幾乎xxx⋯⋯sad

引用:Quote:chaucrystal+發表於+16-11-23+13:29+

原帖由 雅BB 於 16-11-24 發表
點解可以咁叻認到咁多顏色仲要連過渡色都分到!!我女連主色都未識呀⋯⋯所以interview時幾乎xxx⋯⋯sad
...
我女足足大你個女一年呀,佢上年做細B都係乜嘢顏色、形狀全部都唔識的。係之後用日常生活嘅物件同佢講得多,學校pn又有教先逐漸掌握到,同埋我女好鍾意畫畫和填顏色,可能咁又令佢有興趣。

雅BB 發表於 16-11-24 15:13
好叻呀都好羡慕!想問問女女幾大?我女14年11月的,我希望係咪因為仲細呢,但in嘅時候見到其他小朋友 ...

我上年細B,今年大B再考,13年十月尾,其實小朋友長大就會自自然然日常生活學到,唔關叻唔叻事,一年後你就會明