用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 聖彼得 vs 救恩 vs 蘇浙
樓主: zeroma99
go

聖彼得 vs 救恩 vs 蘇浙  

借位一問, 聖彼得vs 陳守仁? 朋友女兒文靜怕羞少說話,吾creative但受教喜歡follow instruction.  請問大家意見. Thanks!

Fung_gg 發表於 18-1-7 12:51
我囡今年St Peter 一年班,佢日日用超開心去形容,話老師好好,教佢好多野,又錫佢,又話老師又不停教唔乖 ...

最近留意到聖彼得STEM sir, 好似之前係喇沙教。另外視藝科主任好似幾有料,似乎學校師資不錯。

lilbabe 發表於 18-1-9 22:17
最近留意到聖彼得STEM sir, 好似之前係喇沙教。另外視藝科主任好似幾有料,似乎學校師資不錯。
...

STEM Sir 係今年由喇沙轉去St Peter , 視藝科主任,唔止有料,而且重好有heart, 攪好多活動比學生。

Fung_gg 發表於 18-1-10 21:14
STEM Sir 係今年由喇沙轉去St Peter , 視藝科主任,唔止有料,而且重好有heart, 攪好多活動比學生。
...

真好

zeroma99 發表於 16-11-21 22:54
女仔活潑好動,有細路跟尾,唔知谷唔谷得, 好難取捨要放棄救恩, 但要畀學費同有細路跟尾都係我考慮之一, ...

免費就 PETER 仔。

俾錢就救恩。

zeroma99 發表於 17-2-22 21:26
多謝大家意見!我最終都係選擇st Peter, 請問佢哋考試係幾月考試?放假前定放假後?
...

請問你有冇大抽獎?冇111都可叩入?

dewberry 發表於 18-2-8 22:13
請問你有冇大抽獎?冇111都可叩入?
Peter 冇要求要有111,主要睇面試及筆試表現收生,收叻人。

回覆樓主

如果聖心私小vs St Peter, 邊間較優勝?

hkpapa852 發表於 17-12-27 10:36
如果沒有弟弟, 基本上無原因唔去SSGPS

不過幼稚園上小學又要博一博,主要靠大抽獎,叩門入都唔係百分百。