用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 今天公佈自行發信息說收了.
go

今天公佈自行發信息說收了.

但個心覺得事情未告一段落..希望沒有選擇錯誤..亦都好怪自己無一早做好資料收集..有小小人去我又佈咁解...而且當時人人都講今天好嚴峻.所以我也不敢胡想.而且又怕大秋獎變無主魂..小朋友呀小朋友..希望不要怪我啦...謝謝

Applecoong 發表於 16-11-21 09:49
但個心覺得事情未告一段落..希望沒有選擇錯誤..亦都好怪自己無一早做好資料收集..有小小人去我又佈咁解... ...

你想同我地表達D乜?

回覆:今天公佈自行發信息說收了.

揀咗間麻麻地?又收咗?

Applecoong 發表於 16-11-21 09:49
但個心覺得事情未告一段落..希望沒有選擇錯誤..亦都好怪自己無一早做好資料收集..有小小人去我又佈咁解... ...

耐人尋味

Mrs.Luckycat  耐人尋味 x 2  發表於 16-11-21 10:23

回覆:今天公佈自行發信息說收了.

唔like咪唔好去註冊等大抽獎囉,無嘢架

上年我選了一間不是最心儀但穩入,思來想去為佐小朋友前途,最後放棄自行學位,寧願大抽獎試下運氣,好好彩博到!

多謝諒解..

Applecoong 發表於 16-11-21 10:38
多謝諒解..
沒有人可以預知自己既選擇是否一定正確, 但如果真係擔心, 最緊要係諗定Plan B, 到發現Plan A有問題時馬上實行Plan B.
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

Zoesk2 發表於 16-11-21 10:28
上年我選了一間不是最心儀但穩入,思來想去為佐小朋友前途,最後放棄自行學位,寧願大抽獎試下運氣,好好彩 ...
last year I face the same, finally I didnt to register and wait mark six again, the result is not good, but I (kick door) and succeed. Think again, you have not only one choice.