用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 啟思offer
樓主: babymu
go

啟思offer   [複製鏈接]

easonchan2047 發表於 16-11-21 23:55
Same here
My daughter wait for 40 minutes inside the play room for interview
咩耐性都無哂喇
40分鐘咁耐??
我係藍田IN, 入到房玩左1-2分鐘到,老師就行埋黎喇

fishshum 發表於 16-11-22 09:21
回覆 bkmit 的帖子

你會唔會讀?

仲諗緊..sunkids 收咗AM
你呢?

回覆 bkmit 的帖子

PM 你

In完比左紙,原來話細b係waiting, 唔會喺25號通知

sasa8164 發表於 16-11-22 14:44
In完比左紙,原來話細b係waiting, 唔會喺25號通知

我都糸細B,話25號email wor

sasa8164 發表於 16-11-22 14:44

你幾多月呀?

papayau1118 發表於 16-11-22 08:01
same same!!老師未黎已經玩左好耐,黎到就要佢坐定定答問題,可能佢地就係想考耐性掛
...

我覺得個制度唔公平 佢一係唔好一次過叫小朋友咁早入去 小朋友要等咁耐 咩都無興建應答喇

easonchan2047 發表於 16-11-22 20:16
我覺得個制度唔公平 佢一係唔好一次過叫小朋友咁早入去 小朋友要等咁耐 咩都無興建應答喇
...

我都覺得,仔仔坐左好耐之前個枱仲未in完,老師終來到已經忍唔住企起身。

bearbear1206 發表於 16-11-21 09:39
星期六in完藍田啓思,校舎唔錯,位置方便,但in既過程同老師唔pro,入課室見到兩個年輕既老師hea 同緊媽媽或 ...
我都in藍田,感覺很好,入到課室已經有兩位老師in緊其他小朋友,我就同仔玩左十分鐘左右。跟住其中一位in完輪到我。老師好有耐性引導呀仔呀,感覺好有愛心。同埋老師有講幾時有result喎!仲叫我收唔到26號打比學校問。

我都係覺藍田啟思ok

不過如我女n讀完,k1無資助,又要轉好煩

加下我花園大廈n全日收左我女, 我都唔知讀唔讀好, 心大心細中

回覆 easonchan2047 的帖子

我都係in藍田啟思,我都覺得已係課室等到冇晒耐性,我地入到課室已見有一位老師已in緊,另一位老師剛開始in,我就同我仔一齊玩玩具等;之後見另一位老師in完又未到我地,再等到另外個位老師in完,家長都已離開課室,見個老師就行去櫃邊寫剛才in完的comments係份表到,寫咗好耐……然後先行埋嚟叫我地坐低in,我仔都玩到冇晒耐性。太耐了,我覺得老師未ready應該唔好咁快叫我地入課室等。

回覆 godmade 的帖子

可能你剛巧有一位in完就直接已到你,我係入到課室已兩個in緊,有個in完都未到我,到另一個In完個老師又寫野寫好耐先叫我地去in,其實in的老師我都覺得佢有耐心想引導我小朋友,但奈何我小朋友已等到冇晒耐性,課室的玩具的玩了大一輪。

引用:我都係覺藍田啟思ok不過如我女n讀完,k1無資

原帖由 traceyto 於 16-11-23 發表
我都係覺藍田啟思ok

不過如我女n讀完,k1無資助,又要轉好煩
如果全日收我囡我會選放棄啟思,全日班好難入同埋返工後方便唔駛諗佢下午做咩好

PurinBB 發表於 16-11-23 13:35

可能你剛巧有一位in完就直接已到你,我係入到課室已兩個in緊,有個in完都未到我,到 ...

Exactly

弱弱一問...我見佢上網仲可以APPLY,但見大家都IN哂仲有人收到OFFER,咁即係仲收唔收APPLICATION呢?

amethystyan 發表於 16-11-24 00:10
弱弱一問...我見佢上網仲可以APPLY,但見大家都IN哂仲有人收到OFFER,咁即係仲收唔收APPLICATION呢?
...
唔係間間都同一時間有offer, 藍田啟思就11月25日email 通知結果
如你想apply, 可能就要做插班生,你要打去個間學校問插班幾時有得申請

babymu 發表於 16-11-22 15:26
你幾多月呀?

9月尾

PurinBB 發表於 16-11-23 13:35

可能你剛巧有一位in完就直接已到你,我係入到課室已兩個in緊,有個in完都未到我,到 ...
我個情况同你一樣呀,入去已有兩個in緊架!in完其中一個但未到我,佢in另一個家長。我見另一個in完先到我。但因為有玩具玩,呀仔都ok, 但曾離開坐位去另一枱玩,我都由佢。但比起去迦遖要聽talk時好好多了。

我女都等左兩三個先有得 in.  佢自己玩到0係間房度走黎走去.  期間老師 in 完人企0係一邊整理文件, 我女仲走去摸人大脾, 對住老師笑.

其實 interview 全程我女都無坐0係凳仔度, 老師俾左隻玩具貓佢後就無放過手, 老師叫佢做0既野只做到一半.  但係我女好有笑容.  IN 完老師仲話 : 你個女好鍾意笑喎.

我諗呢間學校都係睇小朋友反應居多.

‹ 上一主題|下一主題