用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 啟思offer
go

啟思offer  

就快派result, 大家收到邊間分校offer就留名報到啦!祝好運(我都期待中)

星期六in完藍田啓思,校舎唔錯,位置方便,但in既過程同老師唔pro,入課室見到兩個年輕既老師hea 同緊媽媽或爸爸傾計,有兩pair等緊,我以為未開始,因為無人指引,我同阿女玩玩具,15-20分鈡都未有人來in,女開始坐唔定,另有一組小朋友都扭緊,後有老師行埋黎先知佢係負責interview!
問左几個簡單問題同叫BB做簡單指令,完後我問幾時知結果,老師竟然答:唔知家,你等信喇!

感覺佢地好hea好唔pro,希望係個別老師問題!

愛琴 pm 收左, 星期六打電話黎 (12 Nov interview 0既).
有無其他家長收到同校 offer?  係咪無開 AM 班架?

我覺得個interview arrangement 唔錯喎.  0係同一間房入面 interview; 小朋友同家長玩左一陣先, 輪到老師過黎 interview 果陣, 第一時間俾左個毛公仔小朋友, 等佢定定地 interview, 唔駛緊張.  我無問 interview 個老師幾時有結果, 登記果陣好似俾左張紙, 寫住 25 號前收到通知.

回覆 bearbear1206 的帖子

我都係IN藍田,一入去坐低2,3分鐘左右後面就有個MISS擰住一大籃玩具俾我囡玩,擰咗本書叫佢打開本書,問佢入面D動物係咩同埋叫佢指出黎,之後就俾個公仔,叫我囡指佢眼耳口鼻,同公仔握手,餵公仔食嘢,之後幫公仔抹咀再同佢BABY~ 問佢生果"橙"係咩黎..如埋推個BALL俾我囡接住再推返俾MISS~做完呢D再問我佢講嘢講成點,又點我囡平時鐘意玩咩!! 最後就俾張紙我,叫我O地揀上午校定下午校,唔記得冇冇講幾時有結果,不過上網申請果時已經知道幾時有結果..25/11或之前收EMAIL~

回覆 fishshum 的帖子

EMAIL同電話通知嗎?

回覆 fishshum 的帖子

電話通知?不是email嗎?

fishshum 發表於 16-11-21 10:19
愛琴 pm 收左, 星期六打電話黎 (12 Nov interview 0既).
有無其他家長收到同校 offer?  係咪無開 AM 班架?
...

大b定細b?

唔知點解電話通知, 佢話會有 email (不過未收到)

中B, 7月頭

啟思in完幾耐會收到通知?

Carriecheese 發表於 16-11-21 16:36
啟思in完幾耐會收到通知?

25號前電郵覆

打去學校問左, 25 先出 email.  good luck to all of us!!

fishshum 發表於 16-11-21 19:06
打去學校問左, 25 先出 email.  good luck to all of us!!

你問邊間分校?

我都係收電話愛琴PM offer..佢地無開AM

bearbear1206 發表於 16-11-21 09:39
星期六in完藍田啓思,校舎唔錯,位置方便,但in既過程同老師唔pro,入課室見到兩個年輕既老師hea 同緊媽媽或 ...

Same here
My daughter wait for 40 minutes inside the play room for interview
咩耐性都無哂喇

easonchan2047 發表於 16-11-21 23:55
Same here
My daughter wait for 40 minutes inside the play room for interview
咩耐性都無哂喇

same same!!老師未黎已經玩左好耐,黎到就要佢坐定定答問題,可能佢地就係想考耐性掛

papayau1118 發表於 16-11-22 08:01
same same!!老師未黎已經玩左好耐,黎到就要佢坐定定答問題,可能佢地就係想考耐性掛
...

我都等左成10分鐘先有老師黎in

回覆樓主:

我in九龍塘嗰間,超快喎又,一入課室坐低,我仔都未揀好玩咩玩具,老師已經行埋黎同佢傾計

回覆 babymu 的帖子

愛琴

回覆 bkmit 的帖子

你會唔會讀?