用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 喇沙小學 2017 小一揮手區
樓主: onc9
go

2017 小一揮手區   [複製鏈接]

貢獻勳章

首先歡迎大家 "入籍" 喇沙大家庭,大家有乜唔明可以拎出嚟講,如果唔方便公開討論亦可以pm。

但本論壇嚴禁邀請/籌組其他討論群組如 Whatsapp / WeChat等等,一經發現會立即被刪除,嚴重者亦可能會被禁言。

請大家留意!

回覆:qq_sally 的帖子

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

Bigplastic 發表於 16-11-21 08:17
Yeah, 收左了,大家都係同學仔,準備煩校車同書單!

恭喜!!!

貢獻勳章

鑑於近期不斷有用戶開立親子王國及教育王國以外之通訊群組,並在版面邀請其他國民加入,過往管理團隊只會在版面作出溫馨提示,但情況一直未有改善,更有不法份子通過站外群組進行宣傳活動及滋擾國民。為保障國民安全及個人資料免被外洩,由即日起,全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組,一經發現,有關帖子將會移除或屏蔽,屢次或嚴重違規者,將可被警告或禁言。

再次提醒各位國民,在參與討論時,請勿隨便透露自己的個人或通訊資料,更應避免在版面公開自己的真實姓名、電郵地址或聯絡電話,以免受到不必要的滋擾。謝謝!

mameiyan 發表於 16-11-21 12:15
真的?

報紙有賣有個20分入左, 舊生但唔係天主教

回覆 joemyt 的帖子

Hello 大家好, 仔仔25分入, 明天去註冊啦

hppa    發表於 16-11-22 17:49

回覆樓主:

我因為唔見咗張黃色低紙,無咗個号碼,但係網上又無名,請問有無明天去註冊的朋友,可否影門口有名嗰張名單俾我(因為我0800-1800要返工所以未能親自前往)

醒目開學勳章 貢獻勳章

tonyccy38 發表於 16-11-22 18:48
我因為唔見咗張黃色低紙,無咗個号碼,但係網上又無名,請問有無明天去註冊的朋友,可否影門口有名嗰張名單 ...

門口。。。都無名架喎!(舊年)
恐龍家

從這新聞的個案來看,我解讀是有20分的申請得咗.

https://hk.news.yahoo.com/%E4%B8 ... 7%9A-215024655.html[/url]

引用:從這新聞的個案來看,我解讀是有20分的申請

原帖由 vic_29 於 16-11-22 發表
可能佢唔知佢仔洗左禮呢!始終佢係呀麻,唔係呀媽

引用:從這新聞的個案來看,我解讀是有20分的申請

原帖由 vic_29 於 16-11-22 發表

東方原文

小一自行收生放榜 喇沙世襲生都驚無學位

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20161121/bkn-20161121092032048-1121_00822_001.html

tonyccy38 發表於 16-11-22 18:48
我因為唔見咗張黃色低紙,無咗個号碼,但係網上又無名,請問有無明天去註冊的朋友,可否影門口有名嗰張名單 ...

今年門口有名,可現場睇名。

小曳人 發表於 16-11-22 23:11
門口。。。都無名架喎!(舊年)

上年有名,我仲影咗相

onc9 發表於 16-11-23 14:32
今年門口有名,可現場睇名。

sorry 我無影到,又一早reg完。

回覆樓主:

有28個25分入唔到喇吵2017

http://www.####.com/129517/primaryschool/%E3%80%90%E7%B5%B1%E4%B8%80%E6%B4%BE%E4%BD%8D%E5%85%A5%E5%A5%BD%E5%AE%98%E6%B4%A5%E3%80%91%E7%81%A3%E4%BB%94%E6%9C%89%E3%80%8C%E6%A9%9F%E3%80%8D/

onc9 發表於 16-11-25 10:56
http://www.####.com/129517/primaryschool/%E3%80%90%E7%B5%B1%E4%B8%80%E6%B4%BE%E4%BD%8D%E5%85%A5%E5%A ...

咩link?

Another news article said that 28 boys with 25 marks cannot get a seat this year.  This is record-high, I think.

引用:Another+news+article+said+that+28+boys+w

原帖由 yame 於 16-11-25 發表
Another news article said that 28 boys with 25 marks cannot get a seat this year.  This is record-hi ...
所以我一早都話20分入到係流料

回覆 yame 的帖子

Do you have the news article?

yame 發表於 16-11-25 17:52
Another news article said that 28 boys with 25 marks cannot get a seat this year.  This is record-hi ...

其實都唔知邊個先係堅料。但客觀D睇,上年同前年甲部無位淨俾乙部,即乙部只得36個位,都只係得10個25分左右入唔到。但今年乙部成51個位都仲有28個25分入唔到。咁即今年突然比上年多咗33個25分?唔一定無可能,但都係半信半疑。都係嗰句,唔知邊個堅。
‹ 上一主題|下一主題