用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 York 2017-2018 n班 offer
樓主: yungyeung
go

York 2017-2018 n班 offer   [複製鏈接]

ssmak 發表於 16-11-22 15:03
我去順便比信轉時間。其實都未必讀。如果另一間收左。

我今日都俾左留位費

有冇人知幾時會要交大訂?

引用:Quote:yungyeung+發表於+16-11-22+14:48+

原帖由 ssmak 於 16-11-22 發表
我去順便比信轉時間。其實都未必讀。如果另一間收左。
你比信佢 佢有無話幾時先知轉唔轉到? 我都想轉 但諗住唔洗咁快 request 😅😅

引用:Quote:kianglian+發表於+16-11-22+14:10+ F

原帖由 ssmak 於 16-11-22 發表
The other 2 are Ball activities and Matching game
My B is Jan BB. 其實我覺得問題唔難 不過考我個B個老師會係咁叫佢講野, 我個女個日大概講到 Apple, Pear, Circle, Red, Blue 但老師都有拎住 Square and Triangle 問佢 "Lee個係咩"...不過我個女梗係未識講啦

Rillakuma 發表於 16-11-23 01:12
你比信佢 佢有無話幾時先知轉唔轉到? 我都想轉 但諗住唔洗咁快 request 😅😅

...

無。佢話封信要比校長睇先。

引用:Quote:Rillakuma+發表於+16-11-23+01:12+

原帖由 ssmak 於 16-11-23 發表
無。佢話封信要比校長睇先。
校長連 Lee d 信都要睇 好忙喎 😅😅

Rillakuma 發表於 16-11-23 15:45
校長連 Lee d 信都要睇 好忙喎 😅😅

我都係咁諗。老師話要睇下校長批唔批。

我都俾左留位費。如果無其他更好offer, 我都會去。我都幾中意York, 係路程遠d

rosieee 發表於 16-11-22 11:53
有冇人係今個星期5 INTERVIEW??? 可否SHARE下係幾月份BB? 我個女3月份BB

4月Bb~~~~

kianglian 發表於 16-11-22 14:10
For parent: why do you chose this school, what do you think about the curriculum at York.
For kid:  ...

Thanks for sharing!

請問家長都是用英文嗎?

引用:我都俾左留位費。如果無其他更好offer,+我

原帖由 Kevicat 於 16-11-23 發表
我都俾左留位費。如果無其他更好offer, 我都會去。我都幾中意York, 係路程遠d
...
Same here... 咁你係咩session? 係咪夾到有校車可以搭?

引用:Quote:kianglian+發表於+16-11-22+14:10+ F

原帖由 kekekam 於 16-11-24 發表
Thanks for sharing!

請問家長都是用英文嗎?
用中文

Rillakuma 發表於 16-11-23 01:17
My B is Jan BB. 其實我覺得問題唔難 不過考我個B個老師會係咁叫佢講野, 我個女個日大概講到 Apple, Pear,  ...

咁厲害!我果3月B,咩都無講,對老師提問極度不合作,玩課室玩具,咁都有OFFER到。

andyngai 發表於 16-11-24 04:54
咁厲害!我果3月B,咩都無講,對老師提問極度不合作,玩課室玩具,咁都有OFFER到。
...
哎呀~我個女都係3月B~~~都唔太鍾意講野, 我估佢聽日INTERVIEW 都係唔出聲多, 我真係好鍾意YORK ~~~~希望有OFFER 啦~~~~

rosieee 發表於 16-11-24 13:28
哎呀~我個女都係3月B~~~都唔太鍾意講野, 我估佢聽日INTERVIEW 都係唔出聲多, 我真係好鍾意YORK ~~~~希望有O ...

其實去in有好多時間俾個小朋友warm up ,又有兔仔望下,一啲都唔緊張

回覆 ssmak 的帖子

請問邊間收左會放棄york?Thanks

andyngai 發表於 16-11-24 04:54
...

人地話 york 好似個個都收。

回覆:ssmak 的帖子

I think big B should be no problem 除非 perform 得好唔好

In 左 York,同我心目中有少少唔同
我預期英文會用多d... 話哂佢地都注重語言能力,但interview係本地老師,中文問題。我都好留意每一位老師面口,有無耐性同愛心。我覺得registration room可能d老師要係一間房入面對住好多家長同小朋友,心情一般,好多目無表情,有d望落去少少口黑。去到好似禮堂唱歌仔睇小白兔我覺得安排幾好,小朋友可以warm up。整體感覺老師未覺好有愛心好有heart,不過可能同太多人interview有關。

到小朋友interview,其實都係問d簡單問題。有一樣野要讚就係佢係俾家長根據小朋友強項自選題目,我覺得對小朋友都公平。
其實一個time slot 都好多人interview,希望各位心儀York嘅家長都有offer。
‹ 上一主題|下一主題