用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 香港區 鴨真, 培德, 鄧肇堅維多利.. 點排好呢 ...
go

香港區 鴨真, 培德, 鄧肇堅維多利.. 點排好呢 [複製鏈接]

B1 尾/ B2 頭 , 這3間是否好選擇? 點排好呢? 請指教

憫母  進取D, 三間都唔考慮  發表於 16-12-15 02:55
elbar  聖公會   發表於 16-11-18 13:53
   1    0    0    0

PUSH

引用:B1+尾/+B2+頭+,+這3間是否好選擇?+點排好呢

原帖由 rrma 於 16-11-18 發表
B1 尾/ B2 頭 , 這3間是否好選擇? 點排好呢? 請指教
3間都係band 2喎, 自行定統一選擇? 自行會否考慮試band 1尾學校

引用:B1+尾/+B2+頭+,+這3間是否好選擇?+點排好呢

本區係南區 ?? ~~~

本身是中西區.. B1 學校怕呀女跟不上. 加上中西區的學校好多都係B1A 既學校,
唔知點揀好

elbar  Pls check PM   發表於 16-11-18 20:04

rrma 發表於 16-11-18 11:45
B1尾B2頭, 唔駛揀呢3間呀?
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

引用:本身是中西區..+B1+學校怕呀女跟不上.+加上

本身是中西區.. B1 學校怕呀女跟不上. 加上中西區的學校好多都係B1A 既學校,
唔知點揀好 ...
聖嘉勒啦, B1有B2都有 ~~~

回覆 hkpapa852 的帖子

有咩好建議??!!!  謝謝你

rrma 發表於 16-11-18 14:07
唔知點揀好 ...
聖嘉勒
聖鄧
金文泰
培僑
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

rrma 發表於 16-11-18 14:07
唔知點揀好 ...
我情況和你一樣,現在心大心細,唔知點揀好?﹗
05年6月6日係東區出世
‹ 上一主題|下一主題