用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 請教帶ok鏡要去外地交流十幾日經驗
go

請教帶ok鏡要去外地交流十幾日經驗 [複製鏈接]

仔中一,帶矯視鏡已有年幾,出年可能會去外國交流十幾日,有沒有經驗的家長可分享一下情況如何?我到時應該stop佢十幾日好,還是帶埋隻con去帶?因為擔心如帶埋去出現d咩問題佢會處理得唔好,請指教。

0    0    0    0

popochu 發表於 16-11-17 12:24
仔中一,帶矯視鏡已有年幾,出年可能會去外國交流十幾日,有沒有經驗的家長可分享一下情況如何?我到時應該s ...

我會停戴矯視鏡
又要帶藥水
又要洗鏡
都麻煩架

回覆:請教帶ok鏡要去外地交流十幾日經驗

配幾對即棄con 俾佢帶去

我女帶番眼鏡

If he knows how to wear contact lens himself, buy him disposable lens, with a pair of eyeglasses as back up.  

popochu 發表於 16-11-17 12:24
仔中一,帶矯視鏡已有年幾,出年可能會去外國交流十幾日,有沒有經驗的家長可分享一下情況如何?我到時應該s ...

問個仔 比佢自己揀。我仔舊年F.2交流14天,佢想繼續戴ok鏡,爸爸在佢出發前3個月訓練佢全部自己處理~
到出發前,再話佢知視光師給予的偷懶方法:早上脫鏡後即時放進case內 加藥水浸 不用洗;晚上要戴時才洗。
唯一擔心佢整爛或者唔見佐⋯所以都要帶定後備眼鏡
‹ 上一主題|下一主題