用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 九真備取面見
go

九真備取面見 [複製鏈接]

剛剛收到九真email, 話要重新遞交申請,方可參加6月後備取面見,大家有收到嗎?

小女是備取生
   3    0    0    0

katang28 發表於 16-11-16 14:44
剛剛收到九真email, 話要重新遞交申請,方可參加6月後備取面見,大家有收到嗎?

小女是備取生

收到.上次收到無2nd in我以為就reject。係所有人都可以在6月再申請定只有收到email waiting list先可以啊?

即係所有冇second in 既都係waiting list ?
如唔再喺6月申請,咁就以上次interview 既分排隊?

回覆樓主:

係喎,唔記得左,其實我女都唔係備取生,上次只係話無2nd in

msyoyolam 發表於 16-11-16 14:49
即係所有冇second in 既都係waiting list ?
如唔再喺6月申請,咁就以上次interview 既分排隊?
...
我囡都係,上次收到EMAIL話安排唔到2ND IN,應該叫REJECT,但剛收到EMAIL又話係WAITING LIST,係咪無2ND IN就全部係WAITING LIST?好CONFUSE

eet1976 發表於 16-11-16 15:11
我囡都係,上次收到EMAIL話安排唔到2ND IN,應該叫REJECT,但剛收到EMAIL又話係WAITING LIST,係咪無2ND IN就全 ...

我都好想知道.突然間又有dd希望。唉...

回覆樓主:

我有2nd in, 剛收到reject letter, 我嘅理解係會係6月統一派位後,會接受所有人重新申請,並重新面試。

故  貴子弟暫只能安排於備取之列。若有空缺學額,將按備取名單通知辦理註冊手續。
咁即係要唔要重新申請??

Luckykids 發表於 16-11-16 15:56
我有2nd in, 剛收到reject letter, 我嘅理解係會係6月統一派位後,會接受所有人重新申請,並重新面試。
...

再睇清楚封信,應該係接受有參加呢個階段而又被reject嘅申請人,至於無參加呢次面試嘅小朋友,就唔知可唔可以下年6月再申請了

小花_32 發表於 16-11-16 16:05
故  貴子弟暫只能安排於備取之列。若有空缺學額,將按備取名單通知辦理註冊手續。
咁即係要唔要重新申請? ...

應該係要重新申請,你唔申請,當你唔考慮了

eet1976 發表於 16-11-16 15:11
我囡都係,上次收到EMAIL話安排唔到2ND IN,應該叫REJECT,但剛收到EMAIL又話係WAITING LIST,係咪無2ND IN就全 ...

same here, so confusing. we thought we got rejected and now email said we r put into waiting list

你地無 2nd in 而又有 waiting 既,個 email 係點寫架?

回覆樓主:

係咪所有申請人都一定會收到email?

hnyiris 發表於 16-11-16 20:52
你地無 2nd in 而又有 waiting 既,個 email 係點寫架?

我都想知有2nd in 嘅有無人係waiting list?
定係參加2nd 嘅,一係收,一係reject?

我都收到備取生信,請問現在要申請嗎?在那裡申請?email又冇attach 任何野?!還是再等通知(emoji)(emoji)(emoji)

"鑑於兒童個人成長進展因人而異,本校亦接受備取生重新遞交申請,爭取入學機會。貴家長可考慮於六月教育局統一派位公佈後重新遞交表格,參加本校備取入學面見,則兩次申請結果中將以表現較佳者為準。不擬參加六月備取入學面見的備取生家長則須了解,原有備取名單將與六月備取名單合併為一,按表現重新排列優次,敬請垂注。"

即係唔重新申請的話可以繼續wait!

我睇佢意思係waiting 既可以選擇六月再入紙申請,咁佢會以2次面見中得分最高個次黎排隊。如果你唔再入紙,咁就以你第一次面見個分數排隊。

即係你6月再入紙 可以再試多次。

其實六月都大抽獎完,再入紙既都會係真係想讀個批人既。 現階段waiting 生係冇野可以做到

回覆:九真備取面見

知唔知今年有幾多人報?

teambuilder 發表於 16-11-16 22:46
"鑑於兒童個人成長進展因人而異,本校亦接受備取生重新遞交申請,爭取入學機會。貴家長可考慮於六月教育局 ...

請問你有無2nd in?
我封信同你有啲唔同,前面係一樣,但無左“不擬參加6月備取....”果段,所以我以為係一定要重新申請。

Luckykids 發表於 16-11-16 23:03
請問你有無2nd in?
我封信同你有啲唔同,前面係一樣,但無左“不擬參加6月備取....”果段,所以我以為係 ...

我同teambuilder 果封一樣,我無2nd in 的
‹ 上一主題|下一主題