用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有沒有家長已經收到維多利亞幼稚園2nd in 邀請email? ...
樓主: Monalisaj
go

有沒有家長已經收到維多利亞幼稚園2nd in 邀請email? [複製鏈接]

回覆 nyip 的帖子

大家咁話! 你個小朋友係細B, 當日表現OK嗎? 當分享或呻下都好, 哈哈!

引用:回覆+nyip+的帖子 大家咁話!+你個小朋友係

原帖由 Monalisaj 於 16-11-17 發表
回覆 nyip 的帖子

大家咁話! 你個小朋友係細B, 當日表現OK嗎? 當分享或呻下都好, 哈哈! ...
中b呀!表現ok架!全部指令做到,跳舞又跟著做,又答老師問題!但真係比n已經叻左好多!見阿仔咁樣都已經好開心!咁當然有埋offer會更開心!但知道阿仔已經盡左力。。。只係無通知就有點點失望啦

nyip 發表於 16-11-17 15:46
中b呀!表現ok架!全部指令做到,跳舞又跟著做,又答老師問題!但真係比n已經叻左好多!見阿仔咁樣都已經好 ...

同樣感受!覺得in 得唔錯,但又冇2nd in offer! 所以我咪諗係唔係衰係我度囉 雖然知道難入,但都會有點失望

引用:Quote:nyip+發表於+16-11-17+15:46+ 中b呀

同樣感受!覺得in 得唔錯,但又冇2nd in offer! 所以我咪諗係唔係衰係我度囉 雖然知道難入,但 ...
我都明你點解會咁諗既,但表現好 最好無offer, 又真係幾失望架!我同自己講無緣囉!今日勁fresh email都無,都預左唔得了

回覆 nyip 的帖子

一樣啦, 勁REFRESH! 哈哈! 都就來5點, 都係冇望LU!

有無CWB campus收到email? 而家都無係咪=fail?

回覆 冬菇 的帖子

CWB 昨日有人一早收到了。應該就冇機會, 除非佢直接比OFFER, 不過呢個機會很微!

仲有我想起面試完時,老師話12/12 有EMAIL通知大家結果......佢就冇提過有2ND IN, 唔知係唔係已經暗示全軍覆沒! 哈哈!!!!

回覆:有沒有家長已經收到維多利亞幼稚園2nd in 邀請email

我都有d失落, 雖然阿仔係12月超細B, 但佢當日表現真係好好, 又肯答老師問題, 又合作, 但都收唔到 2nd in email, 宜家唯有安慰自己可能直接收, 好阿Q

Nemo_baby 發表於 16-11-17 17:33
我都有d失落, 雖然阿仔係12月超細B, 但佢當日表現真係好好, 又肯答老師問題, 又合作, 但都收唔到 2nd in em ...

好得意呀!好多人收唔到2nd in 都覺得自己小朋友見得唔錯,反而有2need in 既就話見得一般

引用:Quote:Nemo_baby+發表於+16-11-17+17:33+

好得意呀!好多人收唔到2nd in 都覺得自己小朋友見得唔錯,反而有2need in 既就話見得一般
...
係啊!或者我地覺得in得好啫!哈哈!人地可能更好,謙虛吧 ^^

nyip 發表於 16-11-17 17:53
係啊!或者我地覺得in得好啫!哈哈!人地可能更好,謙虛吧 ^^

應該係

mingling1980 發表於 16-11-17 13:36
唔係, 有些人只有 1st in 都會直接有 offer.

但呢d應該係有背景既人?i mean, siblings study there or participated in vic playgroups?

DengCK 發表於 16-11-17 18:20
但呢d應該係有背景既人?i mean, siblings study there or participated in vic playgroups?
...

我哋冇讀artplus,冇考vic pn,冇背景,not專業人士,小朋友大B,完全因佢自己鍾意所以ok.hg hv 2nd in.有陣時小朋友自己會揾到自己鍾意嘅學校先會開心先會學到嘢,唔好氣餒,加油!

minihunghung 發表於 16-11-17 18:36
我哋冇讀artplus,冇考vic pn,冇背景,not專業人士,小朋友大B,完全因佢自己鍾意所以ok.hg hv 2nd in.有陣 ...

即是你小朋友係n無但唔駛second in都有offer? 咁好勁喎!

我小朋友係12月超細b, 表現ok, 但相信無行了,不過唔緊要啦,下年再試。想問問其實你喜歡vic d咩?老實講,我報時都係貪佢名氣,係呢幾日開始刨EK先了解多d不同學校既特點

DengCK 發表於 16-11-17 18:41

即是你小朋友係n無但唔駛second in都有offer? 咁好勁喎!:g ...

我鐘意佢happy 得來課程好,行IB ,三文兩語,師資好!

HH刚刚收到,不知是否需要两位家长都出席呢?

引用:HH刚刚收到,不知是否需要两位家长都出席呢

原帖由 chuanhui 於 16-11-17 發表
HH刚刚收到,不知是否需要两位家长都出席呢?
最好2位,見校長,較有誠意

回覆 dreamdream081 的帖子

Thanks! but it said 1 interview per parent/student when signing in to its Parent Teacher Online (PTO) system.

chuanhui 發表於 16-11-17 21:22
回覆 dreamdream081 的帖子

Thanks! but it said 1 interview per parent/student when signing in to its ...

之前見pn,有一個也有一對的家長出席的,我諗k1都係兩樣都得。
‹ 上一主題|下一主題