用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 我個超細B in K1 in 得非常之差!!!!!
樓主: lily1995
go

我個超細B in K1 in 得非常之差!!!!!  

回覆 Bearbearsharon 的帖子

請問全日定半日收左,我而家暫時得一間半日收,全日已知道一間唔收,好失望而家番緊間全日n又遠,又未必收番,好灰。

joey1219 發表於 16-11-19 15:41
11月尾呀,今日in 一間係我心儀既,in 到咁差真係想喊出黎

我第一個小朋友是超細龍b
但有k1 offer(2 間,私 加 村校 happy school and some pn offer )

第二個又是超細b
因為跟尾所以剛剛已經有k1 offer

大家不要放棄

legoisland2005 發表於 16-11-21 08:36
回覆 Tiffanytobe 的帖子

可否分亨你如何訓練?小朋友幾大? THANKS

依家三歲啦
我會放喺high chair 度睇書,玩玩具 ,坐慣左自然會定落黎

回覆 充裕 的帖子

收我仔果間只有半日,無全日

lily1995 發表於 16-11-14 23:23
我個11月尾超細B, 男仔, 未識講野 (少少單字), 報咗3間K, 3間都in 衰晒!
第一間亦係人生第一次in, 好乖, 有 ...

唔好咁講,其實個個小朋友發展都唔同,如果超細b今年真係未能入圍,出年做超大b會更加有優勢!加油呀媽媽

樓主不好灰心啦!你個B 仲細。你睇下我個個就可能你會安慰好多。我個4月B ,算大B 吧,In最心儀個間時老師同佢排排坐,問題答到啊,不過系唔望住人答,叫佢玩呢樣佢系都要伸手羅第二樣,好似搶咁,跟住問顏色4樣答錯2樣(平時識嘅就亂咁UP嗡),老師又問我是否考慮PM,我話唔好,結果後備咯。最激氣系次心儀個間,平時聽音樂就系咁扭PAT PAT,個次好似眼訓,點都唔肯郁,凈系拍下手就算,我仲專登推佢企前邊比老師睇,死未,睇到曬之后玩遊戲,我知就大鍋啦,甩繩馬騮上身,成個人精神曬,仲打尖,同人搶野,老師話收玩具啦,得佢一個仲要繼續爬去玩,拉都拉唔住。結果當然系rej 我當時都想搵隆娟,太醜了!

同我個仔差唔多... 你收到結果係reject, 咁.. 我都見到未來喇...

回覆 lily1995 的帖子

我去個D 間間都鬼咁多人,好S 唔S 個間仲有N班,聽聞好多位留左比直升個D 小朋友,唉!你個唔好失望,始終細D,可能老師要求會冇咁高嘅。未到最后都未定架!

CALL WAITING 遊戲未開始, 仲有機會架, 唔使咁快打定輸數.

報6間,目前:1間私校收,1間津校收(就係凳太高佢落唔到來個間⋯⋯),1間津校reject⋯⋯

另外3間津校,我已打定輸數⋯⋯

唔好灰心,我試過Call waiting 收AM.

回覆 vpo0615 的帖子

If u were me, u will have dream for having a waiting place:(

大家唔好咁灰心啦!!
我仔(12月)現在收到4個AM OFFER+1個WAITING, WAITING是多人報的學校, 其他是普通村校, 每一次佢IN時, 我都好PROUD OF 佢, 因為佢是坐定定答老師問題, 當然佢比大B是會慢D, 但都叫答晒, 我已經好感恩

回覆樓主:

12月開始,有offer未?

得一間waiting, 即係reject. 另一間我未等結果就轉報N。最後一間未出結果,但呢間in得最差。結論: 冇任何offer.

lily1995 發表於 16-12-2 20:42
得一間waiting, 即係reject. 另一間我未等結果就轉報N。最後一間未出結果,但呢間in得最差。結論: 冇任何of ...

後補生即係有機會,因過左註冊日就會好多位放返出黎,到時學校就會call後補生

我個小朋友都係十月B, 大家加油呀!

我覺得我地唔可以控制小朋友的表現, 只可以鼓勵佢. 另一方面米正面去唸, 就算今年無心儀的K1, 都可以出年再考過呀, 因為係細B.

回覆 Cherry0401 的帖子

我都希望系咁,有兩間心儀的我都寫左求位信,希望到時人地會記得我啦!

樓主,我都係荃灣區,你睇d咩學校?會唔會其實你個仔係唔適合d坐定定的學校?