用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 你叫咩名呀?
樓主: legoisland2005
go

你叫咩名呀? [複製鏈接]

同意紀律好難教架, 佢顏色, 形狀唔識我唔擔心, 時間問題, 但唔聽教, 故意作反, 叫坐就企, 呢啲教到噁電, .. 小朋友會成日笑嗎?引佢笑多啲, 開開心心先, 說話帶鼓勱, 父母都要日笑夜笑, 佢開心自然會聽話, 佢唔鍾意睇書, 你喺佢面前成日睇, 佢哋鍾意學大人嘢..

回覆 szeti 的帖子

故意作反, 叫坐就企, 呢啲教到噁電, ..  ----> YES exactly!!!

小朋友會成日笑嗎?Yes ar.. he always laugh ... after he 作反, he laugh very happy tim!~

佢唔鍾意睇書, 你喺佢面前成日睇, 佢哋鍾意學大人嘢..-------> this one I always do~!!!!!!!! but no result so far. haha...

同一類型的小朋友真係好多特徵都相同,我選擇同佢玩埋一起,然後再教佢野

legoisland2005 發表於 16-11-14 17:42
回覆 szeti 的帖子

故意作反, 叫坐就企, 呢啲教到噁電, ..  ----> YES exactly!!!
BB好醒, 好嘢唔學, 衰嘢識學﹗

叫得佢NONONONO, 自己都自然會搖頭, 點知...

叫佢食粥, 佢搖頭, 叫佢BYEBYE, 佢搖頭, 叫佢食埋支奶, 佢搖頭... (我要控制自己唔可以再搖頭﹗﹗)

‹ 上一主題|下一主題