用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 啓思小學附屬幼稚園 請問在讀啟思附幼K2-K3家長
樓主: snoopy123456
go

請問在讀啟思附幼K2-K3家長 [複製鏈接]

回覆樓主:

電腦堂?唔知K3有沒有wor
咁細個您想學校教咩電腦知識?
老師有愛心,如果學習進度有d咩跟唔上,可以寫紙仔俾相關老師(普通話/英文)幫你跟進

回覆 kvvvcheung 的帖子

我意思係一D 例如教署做的綱上平台或APPS, 可比小朋友當溫習用. 例如KIDDLEWORLD... 都係問下姐~
另外, K2 下學期課堂會有中文, 英文完整句子練習嗎?

愛心我唔擔心老師冇, 不過反而擔心老師太"林", 對付唔到我家的小怪獸姐~ 最怕老師會當佢地BB 咁帶...到佢地小一INTERVIEW 時, 所有BB 行為出晒來就S I 啦~

唔好意思,反而我想問學校多唔多外出參觀啊?
我想知係咪無親子旅行?
K1-K2都無親子運動會?只有K3 先可以參加啊?

回覆:snoopy123456 的帖子

我小朋友k3, 考到心儀直資。 cpsk 係一間好開心嘅學校, 我小朋友好鍾意返學架!

回覆:koko01 的帖子

係, 學校無咩親子活動, 但我完全唔覺得有問題。 其實........ 親子活動應該任何時間自己做呀, 點解要學校安排d親子活動係學校做比人睇呢。我欣賞學校安排k1 和 k2 小朋友嘅秋季旅行, 只係留在校內操場, 好似模擬旅行甘, 其實幾好呀, 小朋友還小, 不用大費周章, 勞動家長老師, 山長水遠去秋遊, 小朋友也玩得很開心啊 ! 需只留在學校 “旅行”, 但老師們也付出很多心血佈置啊! 絕不馬虎

‹ 上一主題|下一主題