用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 面試撞期
go

面試撞期

如果報名前已知兩間中學的面試日期為同一日, 會否照報名? 會否驚撞期有一間要放棄面試影響叩門而只報一間?

KKM 發表於 16-11-14 05:32
如果報名前已知兩間中學的面試日期為同一日, 會否照報名? 會否驚撞期有一間要放棄面試影響叩門而只報一間?
...

不會,因為唔知有無得in,不過多数係兩間都有或兩間都無,講到尾,機會是自己爭取的!

去年囡囡1st面試也撞了奧數比賽,打電話到要面試的中學說明原因就可以立即改下午面試了;
相信要改時間問題不大,當然通常學校排滿之前的時間只能改之後的吧

shypama 發表於 16-11-14 13:35
去年囡囡1st面試也撞了奧數比賽,打電話到要面試的中學說明原因就可以立即改下午面試了;
相信要改時間問題不 ...
如果同學校講話撞正奧數比賽,人哋唔會介意;但係如果同學校講話撞正另一學校面試,人哋會唔會介意嗎?

王家爸爸 發表於 16-11-14 13:55
如果同學校講話撞正奧數比賽,人哋唔會介意;但係如果同學校講話撞正另一學校面試,人哋會唔會介意嗎? :jo ...
呢樣唔使講一定介意

所以冇真事都要作個故仔至得嘞

shypama 發表於 16-11-14 14:09
呢樣唔使講一定介意

所以冇真事都要作個故仔至得嘞
但係作個故仔,小朋友又未必入戲,到時穿煲,點算?

王家爸爸 發表於 16-11-14 14:20
但係作個故仔,小朋友又未必入戲,到時穿煲,點算?
都系簡單D好,一句嗰日上午有事就算,對方都唔會電話問私隱嘅

我報咗一啲 2線直資, 下個月阿女12月17日(六) 3間直資撞期呢
(2間 係2nd In - 如果阿女1st In 成功過關才有呢一日2nd In; 另一間係 1 take 過, 無2nd In 的).

上年有同學bps撞st mary.
Bps不肯改,st mary ok