用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 如果香港開職業體驗城,大家會唔會想去? ...
go

如果香港開職業體驗城,大家會唔會想去? [複製鏈接]

上網見到台「BabyBoss」職業體驗城好似幾好玩, 有無家長帶過仔仔去過啊?
以我所知韓國,大陸都有。
如果香港開,大家會唔會想去呢?

https://www.babyboss.tw/index.aspx

「BabyBoss」台北最熱門的親子旅遊聖地之一,在這裡可以滿足每位小朋友們的小小夢想,從空姐、機師、太空人、披薩師傅、消防員、保全員、急診室救護員、警察、主播、儀隊、啦啦隊…等等50幾種的行業,讓孩子們身歷其境,體驗每一種工作的箇中樂趣。
[p=22, null, left]「BabyBoss」這座迷你城市裡,親子角色互換,孩子們學會了獨立且提早認識社會上各行各業的運作,而家長們則在一旁開心分享寶貝當家的學習成果。接下來,跟著樂爸的腳步,一起來暢遊這座「最熱門」的兒童樂園。

[p=22, null, left]

0    0    0    0

以前在奧運站附近有間Bom city,佢的職業體驗城都好好玩,臨摺前的暑假推出好抵package,我女都玩到超開心。

而家機場都有童夢城,但只開六日,聽人講親都話人好多、好逼。如果香港有Kidzania 和baby boss,係好事,但就怕租貴捱唔住。

回覆 Jane1983 的帖子

原來香港都有, 奧運果個要幾多錢啊?

Jane1983  執左奧運果part了  發表於 16-11-10 22:22

我想去啊!作為大人我都好想玩
仔仔好鐘意扮消防員!

如果開一定去,好似主題公園咁:dadday:
‹ 上一主題|下一主題