用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 聖士提反女子VS女英華
go

聖士提反女子VS女英華

兩校有什麼獨特的地方?

回覆樓主:

好想知聖士提反女子,多唔多活動?
因为"小風之后"就是聖提女的中二生。
而我自己就比較喜歡女英,但聽D家長講無咩特别活動。
所以想聽多D家長意見。因兩間都係津校,自行這兩間有D驚

Nevergiveup888 發表於 16-11-10 20:43
好想知聖士提反女子,多唔多活動?
因为"小風之后"就是聖提女的中二生。
而我自己就比較喜歡女英,但聽D家 ...
英華女校出名學界籃球勁. 活動多到喊. 與其聽人亂講, 不如親身去參觀學校. 按下面條link去登記中一入學簡介會.
http://www.ywgs.edu.hk/s1_admission/final.htm

School Information Session on S1 Admission on 10 December 2016 (Saturday)

直接問版主啦,佢有經驗:

http://www.edu-kingdom.com/forum ... ead&tid=2850701

SingMom 發表於 16-11-10 21:53
英華女校出名學界籃球勁. 活動多到喊. 與其聽人亂講, 不如親身去參觀學校. 按下面條link去登記中一入學簡介 ...

報左啦!
女英一定去聽,我女5年班,期待2018女英新校舍!

SingMom  我收風都係最快要2019. 不過由中西區坐地鐡去深水埗都唔係太耐.  發表於 16-11-12 18:15
Ktfk  May be delayed again ... to 2019 .   發表於 16-11-11 00:23