用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 TSL 如果唔 take offer, 會影响細既申請嗎? ...
go

TSL 如果唔 take offer, 會影响細既申請嗎?

因為大既尚有其他 second in , 有幸中心儀 offer,而 TSL 收左,但唔讀,會影响細佬 2年後既申請嗎? 有無有 經驗人士,曾經試過大嘅有offer,但係冇讀,細嘅之後再申請,都仍然有 offer ?

hppa  No affect  發表於 16-11-11 02:38

DevilPig 發表於 16-11-10 12:40
因為大既尚有其他 second in , 有幸中心儀 offer,而 TSL 收左,但唔讀,會影响細佬 2年後既申請嗎? 有無有 ...

如TSL收左你先算啦,仲有成兩個月時間。

收左先諗

引用:因為大既尚有其他+second+in+,+有幸中心儀+

原帖由 DevilPig 於 16-11-10 發表
因為大既尚有其他 second in , 有幸中心儀 offer,而 TSL 收左,但唔讀,會影响細佬 2年後既申請嗎? 有無有 ...
same concern....

hppa  No affect  發表於 16-11-11 02:38

Parent interview 時可以問下楊校長。

回覆樓主:

講真咁多申請人,相信學校唔會做哥哥姐姐有冇放棄offer既配對

TSL出了家長面見,可上綱check

IICHENG 發表於 16-11-10 12:55
如TSL收左你先算啦,仲有成兩個月時間。

Speak my mind

alanyue 發表於 16-11-10 14:26
TSL出了家長面見,可上綱check

昨晚已check到啦

諗咁長遠... 仲未收, 又諗2年之後細既?!
真係"先天下之憂而憂"...

如果400 個入2ND IN, 最後唔TAKE OFFER 有最少250 個...

你覺得記著250 個"萍水相逢" 既人名2年, 係咪一件幾無聊既事...

就算係250個舊情人, 段估校長都記唔清

HaYi  hv pc wow...  發表於 16-11-10 15:51

如果去到3rd in,其實都可以只係入左waiting list,未係有offer!如果妳有呢個疑問,夠膽都可以試下問下校長!

retriever 發表於 16-11-10 15:32
諗咁長遠... 仲未收, 又諗2年之後細既?!
真係"先天下之憂而憂"...

agree

這實在是有錢人的煩惱!我們窮人連心儀的offer. 也沒有

是不會影響的。當年我大仔考到並交了留位費,之後無讀。三年後到細女考,一様考到,所以不用擔心!

引用:如果去到3rd+in,其實都可以只係入左waiting

原帖由 francis_chan 於 16-11-10 發表
如果去到3rd in,其實都可以只係入左waiting list,未係有offer!如果妳有呢個疑問,夠膽都可以試下問下校長! ...
我好鍾意「夠膽可問下校長」

引用:Quote:DevilPig+發表於+16-11-10+12:40+ 因

原帖由 lilychui 於 16-11-11 發表
是不會影響的。當年我大仔考到並交了留位費,之後無讀。三年後到細女考,一様考到,所以不用擔心!
...
thanks, 最有用資訊