用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 聖心私小面試通知
樓主: 3hearts
go

聖心私小面試通知

Tabo88 發表於 16-11-14 23:20
回覆 HauMiranda 的帖子

想問聖心面試時用中文定英文,例如問小朋友有關profolio嘅入面內容時 , 另外想問 ...

我唔知會唔會轉左模式,我都係分享當年我女既面試模式,當年面大試信話要整portfolio, 面試日帶去,可能今年已經不用了,過往模式只作參考。當年我女係單對單見老師,好輕鬆。

rinarina 發表於 16-11-15 00:00

聖心私小聽講好谷,好深,如果細囡再有得揀,會不會都係揀返聖心私小? ...

我未決定到,因為喺聖心讀,越高年級,越感到吃力。不過我都會考,考到先決定,因為明年龍b考,競爭好大!

HauMiranda 發表於 16-11-15 12:04
我唔知會唔會轉左模式,我都係分享當年我女既面試模式,當年面大試信話要整portfolio, 面試日帶去,可能今 ...
this year, still need "portfolio"

Tabo88 發表於 16-11-14 23:20

想問聖心面試時用中文定英文,例如問小朋友有關profolio嘅入面內容時 , 另外想問 ...

我女當年係一組人入去,但一對一in. 老師用廣東話問。15分鐘完成。portfolio當年冇規定(唔肯定現在係點,如果有規定,面試信會寫),建議多放生活照,並和小朋友一起做。