用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St. paul convent kindergarten, St. Paul nursery, 究 ...
go

St. paul convent kindergarten, St. Paul nursery, 究竟點分?

Sorry, 我真係好亂...
(1) 兩間位置差不多, 鄰居而已?

(2) 是否不論考到那間, 都好大機會直上小學部?

(3) 兩間都有比學費, 無資助, 學卷之類?

(4) 查實兩間最大分別係乜?

(5) St. Paul Convent kindergarten 中文是: 聖保祿幼稚園,  St. Paul Nursery 中文是 聖保祿幼兒園, right?

thanks...

hkjoejoe 發表於 16-11-8 00:38
Sorry, 我真係好亂...
(1) 兩間位置差不多, 鄰居而已?

(1) 係樓上樓下的鄰居

(2) 傳SPN 係100%, SPK 係80%以上

(3) 自己上網查

(4) 一間半日,一間全日

(5) 中文名正確, 你英文打錯.

聖保祿幼兒園- St. Paul's Day Nursery( 簡稱SPN)
聖保祿幼稚園- St Paul's Kindergarten ( 簡稱SPK)

SPN: N1-N4, 全日制,每月學費$8000
SPK: K1-K3, 半日制,每月學費$2803

地址: 相同,SPN 喺SPK上面

入ST Paul Convent 比率:(EK 消息)
SPN: ~100%
SPK: ~ 80%

面試:
SPN: 經校方篩選才有面試機會
SPK: 所有申請人都有面試機會

學位的分別是多少?
是否同一班老師?
SPK / SPN 是不是教淺考深

hha 發表於 16-11-8 00:59
聖保祿幼兒園- St. Paul's Day Nursery( 簡稱SPN)
聖保祿幼稚園- St Paul's Kindergarten ( 簡稱SPK)

咁男仔報係咪冇乜著數?佢只係同St Paul Convent 有聯繫

回覆:St. paul convent kindergarten, St. Paul nursery, 究竟點分

Chan343 發表於 16-11-8 08:37
學位的分別是多少?
是否同一班老師?
SPK / SPN 是不是教淺考深

學位:SPN: 5x, SPK: 180

老師:唔同,就算SPK上下午班都各有不同老師

教淺考深: 幼稚園唔會考試

引用:我試過打去問嘢態度勁差囉 +

原帖由 penguin8 於 16-11-08 發表
我試過打去問嘢態度勁差囉
您可以唔報

Cynw128 發表於 16-11-8 09:36
咁男仔報係咪冇乜著數?佢只係同St Paul Convent 有聯繫

所有男生都唔可以直升小學, SPK個名對考直資私校有冇幫助就唔知啦!

hha 發表於 16-11-8 10:04
所有男生都唔可以直升小學, SPK個名對考直資私校有冇幫助就唔知啦!

Thanks for your reply !

hha 發表於 16-11-8 00:59

其實spn真係好勁貴...... 仲要4年咁俾.... 而spk 又相對好平。

同埋st paul convent 小學主力收幼稚園學生,要好難好難先可外校生入去,所以咁受歡迎

多謝各位回答. 明天要交 form 了....