用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 浸信會沙田圍呂明才小學 以往扣門成功的小朋友,之前有考cert 或參加比賽嗎? ...
go

以往扣門成功的小朋友,之前有考cert 或參加比賽嗎?

如題。唔知有呢d會否著數d呢?

swarovski2011 發表於 16-11-7 22:12
如題。唔知有呢d會否著數d呢?

其實。。。今時今日又有幾多幼稚園小朋友係完全冇考 cert、冇參加比賽吖!

dalofu 發表於 16-11-8 18:35
其實。。。今時今日又有幾多幼稚園小朋友係完全冇考 cert、冇參加比賽吖!
...

咁都有好多嘅⋯⋯只不過想知無的話,又能否扣到好/心儀小學啫那麼你知道扣到沙呂的小朋友,是否都有呢d比賽或cert呢?

According to my observation the school will select someone with cert. in speech festival and in related to dancing completion.

apap08 發表於 16-11-17 13:28
According to my observation the school will select someone with cert. in speech festival and in rela ...

Understand now and thank you very much for your information.

阿仔叩門入, 冇比賽冇CERT.

麥子媽媽    發表於 16-11-23 08:38

hobitdou 發表於 16-11-18 16:12

叻叻!不過你眼見其他扣門入的係咪都有楂住cert 或比賽證書?

阿囡14年叩門入, 冇比賽冇CERT.

cherrytsangbb 發表於 17-1-19 23:45
阿囡14年叩門入, 冇比賽冇CERT.

請問小朋友有什麼個人之處才會被選中架?扣門要做試卷嗎?你囡囡有操練嗎?

hobitdou 發表於 16-11-18 16:12

請問你小朋友有什麼個人之處才會被選中呀?扣門要做試卷嗎?你仔仔有操練嗎?

當年阿仔唔怕醜仲意講野計數. 冇卷,要讀簡單英文書,計下錢幣同疊積木.
冇操練,只提佢要有禮貌.

hobitdou 發表於 17-1-25 15:58
當年阿仔唔怕醜仲意講野計數. 冇卷,要讀簡單英文書,計下錢幣同疊積木.
冇操練,只提佢要有禮貌. ...

Oic thank you

回覆 hobitdou 的帖子

請問有問家長甚麼問題嗎?謝謝