用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

Delete post, pls [複製鏈接]

Delete, pls...
   3    0    0    0

BabyBookBu 發表於 16-11-4 13:38
希望培正幾日INTERVIEW內容最好5同....如果一樣, 對先見個D小朋友好5抵....D家長亦5好分享考過D咩...如果小 ...

根本家長都唔知IN 咩. 小朋友入去之嘛而且年年都係IN 果類野架啦. 有上網做下功課都知
間間學校都有人IN先IN後. 你唔洗咁緊張囉.
公平?? 活到今時今日我唔再相信有公平...
培正只IN 小朋友已經算比較公平啦.
放鬆D啦....

chinglong231    發表於 16-11-14 12:45

希望培正幾日INTERVIEW內容最好5同....如果一樣, 對先見個D小朋友好5抵....D家長亦5好分享考過D咩...如果小 ...

Yes, 我地有仔女入左的,到今時今日都唔知佢地in左d咩…

家長唔使擔心。培幼面試出名快速,唔知老師揀選標準 :)多年都係一隊小朋友一起入,好快就出來,人人拎一張貼紙。
面試內容真係唔係好清楚,我仔仔女女都in過,都順利入讀。不過面試內容仍然是個謎 。。。

記得當年,唯有提醒D細枝末節,例如見到老師要打招呼,答問題要有禮貌,集體活動要排隊,離開時收好張凳,say bye-bye

其他全部臨場發揮

回覆:To Be Fair,希望培正幾日Interview內容最好5同,公平些

唔喊唔扭計,已經成功咗一半。亞囡比較醒目,當年飲泣入,只有waiting,N無人仕當然wait 唔到。細佬比較淡定,但唔鐘意出聲,in學校多數得個呆字,好啲嘅就俾個傻笑你。當日去到學校聽到播緊佢鍾意嘅詩歌,心情大好,輕輕鬆鬆入去,笑住出返嚟,完全講唔到玩過啲咩,但咁就N無都得咗。所以,放鬆啲,保持心境開朗,當入去同老師玩吓啦。

其實都唔洗太緊張,每位小朋友都係自己入去in , 就算係每年都有網上有家長放消息,都阻止唔到,而且都未必係堅料,如果咁樣參考都叫唔係正道,咁真係好難講哩個社會有咩係正道?! 就好似默書考試都有範圍咁咋嘛⋯⋯ 加油啦!有能力仲要睇彩數

無話公唔公平啦..其實地係要小朋友開始就道個會係唔公平架啦.
就係在這些唔公平中能創出自已的一片天, 才是了不起.

再者, 比你好好彩啦是最后一天IN,又知道哂D題目啦..
又如何? 你可以幾日時間教曉哂佢?A-Z .. 1-10 (如果之前唔識) 
又好好彩你又教得識佢啦,
你肯定佢係老師面前一定答既..

放鬆D啦..
一開始就話唔公平..

回覆:BabyBookBu 的帖子

To be fair?? 你叫人唔好分享,但你自己一定死搵爛搵d分享!早1分鐘知道都好!😂😂😂

放鬆d,平常心啦!

‹ 上一主題|下一主題