用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 公開考試 校外考試、朗誦拎到奬,你會通知老師嗎? ...
go

校外考試、朗誦拎到奬,你會通知老師嗎? [複製鏈接]

請問一下:

如果考到一部份認受性高的評核試(若拎到好成績),或認受性高既比賽拎到獎(例如冠亞季),應不應該在手册通知幼稚園老師?等年終份成績表寫靚d?

Thanks

王家爸爸  我哋當年無通知,因為無用。  發表於 16-11-4 10:57
   0    0    0    0

fatchoibaby 發表於 16-11-4 09:32
請問一下:

如果考到一部份認受性高的評核試(若拎到好成績),或認受性高既比賽拎到獎(例如冠亞季),應不應 ...

認受性高既比賽係唔係朗誦節既幼兒獨誦?

王家爸爸 發表於 16-11-4 11:00
認受性高既比賽係唔係朗誦節既幼兒獨誦?

都係果d,校際、gapsk、trinity...

我見有d校刊,校長同拎獎學生合照,我諗緊係咪應該主動通知學校...

因為我係外面上校外課。

fatchoibaby 發表於 16-11-4 11:12

都係果d,校際、gapsk、trinity...

如果係朗誦節,我估校長都想攞下彩,咁迷當俾個互相宣傳既機會大家。一家便宜兩家著,何樂而不為?

GAPSK、Trinity,甚至係LCM嗰啲基本上係豬肉獎,好睇校長點諗。

王家爸爸 發表於 16-11-4 11:27
如果係朗誦節,我估校長都想攞下彩,咁迷當俾個互相宣傳既機會大家。一家便宜兩家著,何樂而不為?

GAPSK ...

thanks. I see

引用:請問一下: 如果考到一部份認受性高的評核

原帖由 fatchoibaby 於 16-11-04 發表
請問一下:

如果考到一部份認受性高的評核試(若拎到好成績),或認受性高既比賽拎到獎(例如冠亞季),應不應 ...
我有選擇性通知,因為學校可用於收生宣傳,而小朋友亦可得到老師讚賞更進一步。見唔到咩壞處。

jestella 發表於 16-11-7 08:04
我有選擇性通知,因為學校可用於收生宣傳,而小朋友亦可得到老師讚賞更進一步。見唔到咩壞處。

...

小朋友會有成功感。

校際朗誦三甲通常學校要, 其它GAPSK 之類我唔覺學校用來做宣傳.

校外的我覺得無咩必要通知學校~

校際朗誦節的奬本身學校已經知道,因為經學校報名,而且張cert都經學校派,我小朋友K3時取了a grade,學校都無反應,可能多人取得,學校感覺無特別及學校一向都無理d cert

Gapsk trinity這些沒有提及的價值
‹ 上一主題|下一主題